Saoedi-Arabië wil om de tafel met F1: 'We willen meegroeien met de sport' Formule 1
Formule 1

Saoedi-Arabië wil om de tafel met F1: 'We willen meegroeien met de sport'

Saoedi-Arabië wil om de tafel met F1: 'We willen meegroeien met de sport'

De regering van Saoedi-Arabië zou graag om de tafel willen met de Formule 1. Het land wil zekerheid bieden zodat de koningsklasse van de autosport ook volgend jaar weer terugkeert naar het Midden-Oosten. Tijdens de eerste vrije training op het Jeddah Corniche Circuit van afgelopen weekend was er een droneaanval op het Aramco-depot, wat ongeveer elf kilometer van het circuit vandaan ligt. De race ging door, maar daar waren enkele coureurs het niet mee eens.

In de komende weken gaan de coureurs om de tafel met de leiding van de Formule 1 om het voorval nog eens te bespreken. De regering van Saoedi-Arabië staat ook open voor een gesprek, mocht deze nodig zijn. 'We willen zeker met de sport in gesprek gaan om te kijken waar de problemen liggen en waar we zekerheid voor moeten bieden', wordt prins Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal geciteerd door Motorsport.com. 'Wij zijn hier om de best mogelijke Formule 1-race te organiseren.'

De teambazen en de leiding van de Formule 1 kregen op de vrijdag van het Grand Prix-weekend al snel de garantie dat alles veilig was. Een gesprek tussen de bazen en de coureurs volgde, maar de rijders bespraken het voorval tot in de late uren. 'We gaan zeker een open discussie met hen aan, zodat ze ons wat feedback kunnen geven', vervolgt prins Abdulaziz. 'We zijn bereid om alles aan hen te laten zien om hun zorgen weg te nemen.'

Saoedi-Arabië wil met F1 meegroeien 

Vorig jaar werden er al enkele vragen gesteld over de Grand Prix in het Midden-Oosten. Er ontstonden vragen rondom de mensenrechten in Saoedi-Arabië. De raketaanval op het Aramco-depot heeft de discussie weer nieuw leven in geblazen. 'Slechte dingen gebeuren over de gehele wereld en we moeten ermee om zien te gaan. We hebben een lange deal gesloten met de sport, omdat we mee willen groeien met de Formule 1. We kunnen dingen verbeteren en daar kan de Formule 1 bij helpen. Wij willen een aanwezigheid hebben in deze wereld', aldus prins Abdulaziz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws