Schumacher over spin: 'Dit zal me nog lang bijblijven' Formule 1
Formule 1

Schumacher over spin: 'Dit zal me nog lang bijblijven'

Schumacher over spin: 'Dit zal me nog lang bijblijven'

Haas-debutant Mick Schumacher is van mening dat zijn spin na de safety car-herstart tijdens de Grand Prix van Bahrein hem nog lang zal bijblijven. Dat laat de Duitser weten tegenover Autosport. Vorig weekend maakte hij zijn debuut in de Formule 1 voor het Amerikaanse team, maar geheel vlekkeloos verliep het niet helemaal voor hem.

Schumacher spinde uitkomend van bocht vier na de safety car-periode, die in het leven werd geroepen na een crash van teamgenoot Nikita Mazepin in bocht drie van de eerste ronde. Uiteindelijk wist de regerend Formule 2-kampioen een nette race te rijden zonder andere problemen tegen te komen en eindigde hij op een zestiende plaats, wat een laatste plek was door het uitvallen van Fernando Alonso, Nicholas Latifi, Pierre Gasly en zoals eerder genoemd Mazepin.

Schumacher wil leren van fouten en banden beter begrijpen

Terugkijkend op zijn eerste race is Schumacher teleurgesteld in zichzelf door de fout, maar ziet ook kansen om ervan te kunnen leren voor het vervolg van zijn debuutjaar: 'Ik maakte een fout na de vierde bocht, maar de banden leken ook totaal niet te werken nog en weinig grip te hebben. Het is iets wat ik beter moet begrijpen en beter onder die knie moet zien te krijgen, dus daar zit nog wel een leeraspect in voor mij, want dit zal me nog lang bijbljven', vertelt de 22-jarige over het beter zien te begrijpen van de banden.

Ondanks de teleurstelling van de spin is Schumacher blij dat zijn droom is uitgekomen om in de Formule 1 te rijden en in de voetsporen te treden van zijn vader Michael Schumacher, die op dezelfde leeftijd als zijn zoon zijn debuut maakte in de sport: 'Over het algemeen zou ik moeten zeggen dat ik blij ben. Deze droom draag ik al mijn hele leven bij me.'

'Ik vind het jammer van mijn fout, het gebeurde allemaal zo snel', vervolgt Schumacher zijn verhaal. 'Hoe dan ook, zestiende klinkt beter dan wat het eigenlijk was, maar ik denk dat we alles hebben gedaan wat we moesten doen. We zijn door alles heen gegaan wat we wilden proberen en ik begrijp de auto absoluut meer dan voorheen. Dat kan ik meenemen naar volgend weekend', aldus Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws