Wolff hint op heropleving Hamilton: 'Tegenslag haalt het beste in hem naar boven' Formule 1
Formule 1

Wolff hint op heropleving Hamilton: 'Tegenslag haalt het beste in hem naar boven'

Wolff hint op heropleving Hamilton: 'Tegenslag haalt het beste in hem naar boven'

Toto Wolff meent dat Lewis Hamilton energie haalt uit mentale tegenslagen. Van jongs af aan is de zevenvoudig wereldkampioen benadeeld, en dat heeft zijn emotionele weerbaarheid vergroot. Wolff denkt dat dat bij hemzelf ook het geval is, en dat het het beste in een mens naar boven kan halen. Dit is bij zijn coureur ook het geval, stelt hij.

Hamilton heeft vanaf het begin van zijn race-carrière te maken gehad met racisme. Wolff gaat hier op in bij Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: 'Dit speelt een cruciale rol bij hem', geeft de Mercedes-teambaas aan. 'Als kind werd hij beledigd op de kartcircuits. Blanke ouders stonden niet toe dat hun kinderen met Hamilton omgingen. Dat heeft zijn sporen nagelaten bij hem. Racen was zijn uitlaatklep, en dat is het nog steeds.'

Wolff geeft aan zelf ook een moeilijke jeugd te hebben gehad en kan zich daarom maar al te goed inleven in de Engelsman. 'Onze ervaring met dit soort zaken heeft ons zeer weerbaar gemaakt. Wanneer het leven nu lastig wordt, zijn wij daar tegen bestand. Dan functioneren wij op ons best.' Hij gebruikt Siberië in de vorm van een metafoor. Als je mentaal in de ijzige kou opgroeit, dan kan het vanaf dat punt alleen nog maar beter worden.

'Hamilton haalt energie uit tegenslag'

Volgens Wolff kunnen dit soort lastige jaren een negatief effect op iemand hebben, maar het kan ook zeker positief uitpakken. 'Bij sommige mensen haalt het het beste in ze naar boven', weet de Oostenrijker. 'Ik wil niet zeggen dat succesvolle mensen altijd zulke bagage met zich meedragen, maar het speelt wel degelijk een rol bij mijzelf en bij de mensen om mij heen.' In het verhaal refereert hij verder niet naar het verlies van Hamilton tijdens de seizoenfinale in Abu Dhabi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws