Schumacher hoeft niet op een F1-test bij Alpine te rekenen: 'We hebben geen plannen met hem' Formule 1
Formule 1

Schumacher hoeft niet op een F1-test bij Alpine te rekenen: 'We hebben geen plannen met hem'

Schumacher hoeft niet op een F1-test bij Alpine te rekenen: 'We hebben geen plannen met hem'

Mick Schumacher heeft voor het tweede jaar op rij geen zitje in de Formule 1. De Duitser is, net zoals vorig seizoen, nog actief als reservecoureur bij Mercedes en focust zich dit jaar eveneens op zijn World Endurance Championship-avontuur bij Alpine, al hoeft hij bij de Franse renstal niet op een F1-test te rekenen. Dat meldt Motorsport.com.

Naast zijn rol als reservecoureur bij de Silver Arrows, sluit Schumacher zich ook aan bij de rangen van Alpine, waar hij dit jaar achter het stuur van de A424 Hypercar zal plaatsnemen. Zo heeft de zoon van legende Michael een voet binnen bij maar liefst twee F1-teams, al hoeft hij niet te rekenen op een testsessie in een van de Franse Formule 1-auto's.

'Nee, dat gaat niet gebeuren. We hebben geen plannen met hem (Schumacher, red.). Jack Doohan is onze reservecoureur, Mick is die van Mercedes. Het contract dat we met Mick hebben ondertekend, is exclusief voor endurance-racen', aldus Bruno Famin, teambaas van Alpine F1.

Hoop voor de toekomst?

Het standpunt van Famin is duidelijk wat komend seizoen betreft, maar komt Schumacher dan misschien in aanmerking voor een zitje bij de Franse renstal in 2025? 'We hebben veel opties', begon Famin, die anticipeert op een mogelijk vertrek van Esteban Ocon of Pierre Gasly aan het einde van het aankomende kampioenschap. 'Mick is reeds een coureur van Alpine, maar op dit moment zijn we heel tevreden met Esteban en Pierre. Niemand weet wanneer het silly season echt van start gaat. Een paar weken geleden ging het er al hevig aan toe, maar sindsdien is het stil. We moeten voorbereid zijn op alle mogelijkheden', waarschuwt de Fransman.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws