Schumacher verwacht verandering bij Red Bull: 'Pérez moet stoeltje misschien opgeven' Formule 1
Formule 1

Schumacher verwacht verandering bij Red Bull: 'Pérez moet stoeltje misschien opgeven'

Schumacher verwacht verandering bij Red Bull: 'Pérez moet stoeltje misschien opgeven'

De overstap van Hamilton naar Ferrari zorgde voor heel wat opschudding op de coureursmarkt. Niet alleen is zijn stoeltje bij Mercedes nu vrijgekomen voor 2025, maar het had ook tot gevolg dat Carlos Sainz nu zonder contract zit. Ook Red Bull wordt er nu bij betrokken door geruchten over een link tussen Max Verstappen en Mercedes, maar ook vanwege het stoeltje van Pérez.

Toto Wolff verbergt niet dat hij Verstappen graag in zijn team zou hebben. Hierdoor zou er een plekje vrijkomen bij Red Bull Racing. Bovendien heeft Sergio Pérez nog geen contract voor 2025 en is er ook nog een mogelijkheid dat Red Bull hem gaat vervangen. De meest logische vervanger zou dan Carlos Sainz zijn. De Spanjaard heeft dus nog geen stoeltje, maar als enige coureur die zonder Red Bull-bolide twee races wist te winnen in 2023 en 2024, staat hij er op de coureursmarkt goed voor. Ook zijn landgenoot Fernando Alonso wordt genoemd als mogelijk toekomstig Red Bull-coureur.

Helmut Marko heeft aangegeven dat zijn team nog wel een tijdje wacht voordat ze een beslissing nemen over wie er volgend jaar in de bolides van de Oostenrijkse renstal zullen rijden. Meer dan de helft van de grid heeft nog geen contract voor het komende seizoen, dus de kans op een heus silly season later dit jaar is reëel. De adviseur lijkt aan te geven daarop te willen wachten.

Red Bull moet snel een beslissing gaan maken

Ralf Schumacher raadt de Oostenrijkers aan zo snel mogelijk een beslissing te nemen over hun duo voor 2025. Wat hem betreft heeft het geen zin om zo lang te blijven wachten. ‘Ik geloof niet echt dat Red Bull de beslissing pas in de zomer zal nemen’, geeft de voormalig Formule 1-coureur aan bij Express. ‘We zitten nu in een belangrijke fase, mede omdat Carlos Sainz op de markt is.’

De Duitser ziet niet in hoe het Red Bull helpt als ze langer wachten, gezien er nu dus al meerdere coureurs op de markt zijn en Pérez dus mogelijk ook weer op de markt zal komen en op zoek moet naar een zitje. ‘Het moet nu gebeuren’, geeft Schumacher aan. ‘Pérez zal zijn stoeltje misschien moeten opgeven’, benadrukt hij. ‘Fernando Alonso is ook nog steeds op de markt. Red Bull moet nu echt een beslissing maken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws