Seidl verdedigt Piastri: 'Iedereen kan ongepaste beschuldigingen bijstellen' Formule 1
Formule 1

Seidl verdedigt Piastri: 'Iedereen kan ongepaste beschuldigingen bijstellen'

Seidl verdedigt Piastri: 'Iedereen kan ongepaste beschuldigingen bijstellen'

Nadat duidelijk werd dat Oscar Piastri zou vertrekken bij Alpine was er veel commentaar op de loyaliteit van de coureur. De teambaas van McLaren, Andreas Seidl, neemt het echter op voor de Australiër. Hij benadrukt dat Piastri niet verkeerd heeft gehandeld.

Vrijdag heeft de Contract Recognition Board (CRB) aangetoond dat McLaren het enige team is met een geldig contract met de 21-jarige coureur. De teambaas van de Britse renstal is blij dat er nu duidelijkheid is voor iedereen. 'Het is goed dat de feiten nu bekend zijn en het is ook goed dat iedereen het vonnis heeft gezien', zegt Seidl tegen Motorsport.com.

'Iedereen kan het lezen, zijn eigen conclusie trekken en een aantal ongepaste beschuldigingen richting Oscar bijstellen', vervolgt de Duitser. 'Het is een vrij heldere zaak nu. Onze focus ligt op het afmaken van het seizoen samen met Daniel. Daarna gaan we aan de slag met Oscar. We kijken ernaar uit. Hij is enorm getalenteerd en heeft veel potentie. Tegelijkertijd weten we ook dat we met hem veel werk voor de boeg hebben in zijn eerste Formule 1-seizoen.'

'Het was minder spannend dan iedereen dacht'

Er was ook kritiek op de manier hoe McLaren hun coureur Daniel Ricciardo aan de kant zou hebben geschoven voor Piastri. Seidl ontkent echter dat er problemen waren achter de schermen. 'Ik heb er niet bepaalde emoties aan overgehouden', zo vertelt hij. 'De zaak was altijd helder: er was namelijk geen zaak. We hadden een contract klaarliggen en een bevestiging van de CRB. In juli bevestigden zij al dat er geen conflict was. Daarom kan ik zeggen dat het veel minder spannend was dan iedereen waarschijnlijk dacht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws