Williams-teambaas blij met 'sensationele performance' van De Vries Formule 1
Formule 1

Williams-teambaas blij met 'sensationele performance' van De Vries

Williams-teambaas blij met 'sensationele performance' van De Vries

De plotselinge verschijning van Nyck de Vries op de zaterdag van het raceweekend kwam voor velen als een verrassing. Zo ook voor Williams-teambaas Jost Capito. De Vries vervangt dit weekend Alexander Albon, die moet geopereerd worden vanwege een blindedarmontsteking. Capito zelf werd ongeveer twee uur voor de start van de derde vrije training geïnformeerd dat de Nederlander het stuurtje over ging nemen in de Williams-bolide van Albon. Desalniettemin is Capito erg blij met De Vries.

Niet heel lang nadat De Vries uit de Aston Martin van Sebastian Vettel was gestapt op vrijdagmiddag, verscheen hij opnieuw op de baan. Dit keer zat hij in de FW44 van Williams-coureur Albon en nam hij de derde vrije training en de kwalificatie over. 'Het was erg laat dat ik het te horen kreeg', begint Capito. 'De Vries was in de paddockclub en verzorgde de gasten, dronk koffie en had een goed ontbijt. Nou, daarna was er wel een vreemd gevoel in mijn maag', vertelt de teambaas bij Sky Sports.

'De Nederlander at andere dingen dan hij normaal zou eten als hij rijdt', lacht Capito. 'Hij zette vandaag een sensationele performance neer.' Met de rondes die hij reed tijdens de derde vrije training en de kwalificatie was hij sneller dan teamgenoot Nicholas Latifi. Bij de kwalificatie moest de Canadees zijn rondje afbreken, maar De Vries kon door naar Q2. 'Hij kwam binnen bij de derde training, hij zat gisteren in de Aston Martin, een compleet andere auto', gaat de Williams-teambaas verder.

'Hij twee sets aan banden die hij moest testen, twee voor een aantal rondjes, want je moet banden sparen voor de race', legt de Duitser uit. 'We hadden maar een paar rondjes en daarna moest hij kwalificeren. En dit is zijn eerste keer in een Formule 1-kwalificatie. Het is zeker een goede sollicitatie, want er is nog een zitje vrij voor 2023 bij Williams...' sluit de teambaas af. Verder gaat hij niet in op een zitje voor De Vries of het zitje van Latifi. Albon heeft Williams eerder dit jaar al bevestigd voor volgend jaar.

Ook Wolff onder de indruk van De Vries

Aangezien de Nederlander kampioen is geworden bij het team van Mercedes in de Formule E, kent Mercedes-teambaas Toto Wolff De Vries aardig goed. In Frankrijk mocht de coureur uit Sneek een training rijden voor de Duitse renstal. 'Hij reed gisteren met Aston Martin het gebied rond en stapte op het laatste moment in de Williams. Hij zette zijn teamgenoot op drie of vier tienden. Dat is sterk', prijst Wolff bij Sky Sports. 'Hij werd wereldkampioen met ons in de Formule E, won de Formule 2 vele jaren gelden op een echt dominante manier. Hij verdient het om in de Formule 1 te zijn – en dat heeft hij vandaag laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws