Shovlin voorziet flinke uitdaging in Canada na technisch pittig weekend Mercedes: 'We moeten nog veel doen' Formule 1
Formule 1

Shovlin voorziet flinke uitdaging in Canada na technisch pittig weekend Mercedes: 'We moeten nog veel doen'

Shovlin voorziet flinke uitdaging in Canada na technisch pittig weekend Mercedes: 'We moeten nog veel doen'

Mercedes behaalde dit weekend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan goede resultaten. Ondanks het geklaag van zowel Lewis Hamilton als George Russell over de problemen met porpoising, slaagden beide rijders erin om achter de Red Bull Racing-auto’s te finishen. Volgens technisch directeur Andrew Shovlin mogen ze best tevreden zijn over het resultaat.

‘We kunnen tevreden zijn met het resultaat vandaag, want we hebben het maximaal haalbare bereikt. Beide coureurs reden goed, de strategie was goed en het was een welkome beloning om George weer eens op het podium te zien staan’, zo liet Shovlin weten in een persbericht van Mercedes. ‘We hadden het geluk dat we de posities van de Ferrari-auto's konden innemen. We zitten momenteel in het middenveld en dat zal niemand in de fabrieken tevreden laten.’

Shovlin erkent ook de problemen aan de wagens, toch heeft hij vertrouwen in een goed aflopen. ‘Het team is vastbesloten om te blijven pushen om oplossingen te vinden, om prestaties te vinden en om weer vooraan mee te kunnen racen.’ Hij doelt dan ook op de problemen met porpoising, nadat Hamilton klaagt over stevige rugklachten.

De race kwaliteit moet verbeteren

‘Het is niet acceptabel om de coureurs elke zondag dit te laten doorstaan en we moeten duidelijk een enorm stuk rondetijd vinden. De hobbelige circuits lijken een bijzonder probleem voor ons te zijn en Montreal is niet bepaald glad. Dus we hebben iets om aan te werken de komende dagen, voordat we weer het gevecht aankunnen’, aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws