Steiner gaf Schumacher en Mazepin standje na non-coöperatieve seizoenstart Formule 1
Formule 1

Steiner gaf Schumacher en Mazepin standje na non-coöperatieve seizoenstart

Steiner gaf Schumacher en Mazepin standje na non-coöperatieve seizoenstart

Günther Steiner heeft zijn coureurs begin 2021 een standje gegeven toen hij merkte dat de heren het te bont maakten. Mick Schumacher en Nikita Mazepin hadden het materiaal niet om voor punten te vechten, en waren vooral tot elkaar veroordeeld in het afgelopen jaar. Dat mondde soms uit tot intense gevechten tussen de twee rookies. De Haas-teambaas was daar niet van gediend.

Steiner laat tegenover Motorsport-Total weten dat hij het nodig achtte in te grijpen gedurende het 2021-seizoen. 'Aan het begin van het jaar vochten ze tegen elkaar. Wij hebben toen het volgende tegen ze gezegd: 'Jongens, jullie strijden om de negentiende plaats. Daar heeft het team niets aan.' Dat begrepen ze op een gegeven moment wel.'

'In de Formule 1 gaat het er niet altijd om dat je je medecoureur verslaat. Soms moet je strategische keuzes maken die goed zijn voor het team. Zo simpel is het', vervolgt de Italiaan. Al reed Haas steevast buiten de punten, de Amerikaanse renstal verlangde een coöperatieve instelling van de twee F1-coureurs. Die was er aan het begin van het jaar niet.

Wat daar niet in meegeholpen heeft, was het feit dat Haas geen van beide coureurs voortrekt. 'Wij hebben geen eerste en tweede coureur. Ze krijgen dezelfde mogelijkheden, we willen echter wel wat het beste is voor het team', concludeert de teambaas. Dat geen van beide coureurs de voorkeur geniet boven de ander, betekent dus ook dat allebei de jongelingen op het circuit figuurlijk voorrang vroegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws