Steiner negeert voormalig team en complimenteert McLaren: 'Die hebben ze goed gekozen' Formule 1
Formule 1

Steiner negeert voormalig team en complimenteert McLaren: 'Die hebben ze goed gekozen'

Steiner negeert voormalig team en complimenteert McLaren: 'Die hebben ze goed gekozen'

Voorafgaand aan de Grand Prix van Silverstone werd bekendgemaakt dat Oliver Bearman volgend jaar voor het team van Haas zal rijden. De Brit, die vanwege de afwezigheid van Carlos Sainz dit jaar al Grand Prix reed, wordt alvast gewaarschuwd door de voormalig teambaas van de Amerikaanse renstal. ‘Je weet vooraf nooit hoe goed die nieuwelingen zullen presteren’, zegt Günther Steiner tegen Speedweek.

De Italiaan heeft verder wel vertrouwen in de jonge coureur. ‘Ik denk dat hij het goed gaat doen. Hoe goed? Dat zullen we vanzelf zien’, aldus Steiner. De teambaas had zelf ook wel eens rookies in de Haas-bolides gezet, maar is van mening dat zij zich destijds niet bewezen hebben. ‘De laatste rookies die zich echt bewezen hebben, waren Lando Norris en Oscar Piastri bij McLaren. Die hebben ze goed gekozen’, geeft hij aan.

Toch wil hij het team van Haas meegeven dat ze moeten oppassen. ‘Je weet vooraf nooit hoe goed de nieuwelingen zullen presteren wanneer ze eenmaal in de Formule 1 rijden.’ Hij benadrukt echter nogmaals dat Bearman niet helemaal onervaren is. ‘Ollie heeft al een paar vrije trainingen gereden. Als mens is hij ook een hele vriendelijke jongen’, vindt Steiner. ‘Ik denk dat hij wel klaar is voor de Formule 1.’

Bearman maakte goede indruk op Steiner

De voormalig teambaas weet echter ook dat Bearman het met een auto moet gaan doen die een stuk minder competitief is dan de Ferrari die hij eerder dit jaar een weekend mocht overnemen. ‘Het belangrijkste is dat hij bij zijn debuut geen fouten heeft gemaakt’, weet de Italiaan. ‘Hij was erg rustig en oplettend, net als toen hij vrije trainingen reed het afgelopen jaar. Ik heb met hem gesproken en verteld dat het ergste wat hij kan doen, het veroorzaken van een ongeluk is’, voegt hij eraan toe. ‘Dat onthoudt iedereen. De vraag is of hij in de Haas-bolide die laatste vijf procent nog kan vinden’, vraagt hij zich af. ‘Dat zullen we pas zien als hij in de auto zit.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws