Steiner spreekt steun uit aan Red Bull: Haas zal stemmen voor 'engine-freeze' Formule 1
Formule 1

Steiner spreekt steun uit aan Red Bull: Haas zal stemmen voor 'engine-freeze'

Steiner spreekt steun uit aan Red Bull: Haas zal stemmen voor 'engine-freeze'

Red Bull kan, in de discussie voor de bevriezing van de motorontwikkeling, rekenen op de steun van Haas. Dat zegt Günther Steiner, de teambaas van Haas, tegenover n-tv. Op donderdag 11 februari zal de stemming over de bevriezing plaatsvinden, maar Haas komt nu al naar buiten met een duidelijk statement over hun standpunt, wat goed nieuws is voor het team van Max Verstappen.

Honda zal aan het einde van dit seizoen stoppen als motorleverancier in de Formule 1. Dat betekent dat Red Bull en AlphaTauri allebei zonder motor zullen zitten vanaf 2022. Red Bull kwam daarom met het plan om de motoren van Honda over te nemen en ze zelf te gaan gebruiken. Het probleem is alleen dat zij niet zelf de motor kunnen ontwikkelen. Ze hebben er niet de middelen en/of het personeel voor en Honda is niet bereid om het team bij te staan.

Om dan toch de motor over te kunnen nemen voor zowel Red Bull zelf, als AlphaTauri, is een zogeheten 'engine-freeze' nodig. Dat betekent dat er voor alle motorleveranciers een bevriezing komt van de motorontwikkeling. Voor Red Bull is het vrijwel de enige kans om door te kunnen gaan in de Formule 1. Daarom vindt Steiner het een strak plan om voor de bevriezing van de motoren te stemmen.

'Het is in het belang van de fans'

'Ik ben zeker voor, want anders ga je krijgen dat er alleen nog maar één team zou zijn die alles zou gaan winnen. Daarmee wil ik niks afdoen van de prestaties van Mercedes, ze hebben het echt heel goed gedaan de afgelopen paar jaar, maar als je steeds dezelfde winnaars hebt, gaat het vervelen. Voor de fans is het dan ook van belang dat dit gebeurt, anders keren zij hun rug naar de sport, terwijl juist zij het belangrijkste zijn. Zonder hen zijn we niks', besluit Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws