Stella blij met komst Piastri bij McLaren: 'Je kunt vertrouwen op wat hij zegt' Formule 1
Formule 1

Stella blij met komst Piastri bij McLaren: 'Je kunt vertrouwen op wat hij zegt'

Stella blij met komst Piastri bij McLaren: 'Je kunt vertrouwen op wat hij zegt'

McLaren-teambaas Andrea Stella ziet overeenkomsten tussen de persoonlijkheid van Oscar Piastri en die van Formule 1-wereldkampioenen Fernando Alonso en Michael Schumacher. Volgens Stella had Piastri vanaf het begin af aan hetzelfde inzicht als Alonso op het gebied van hoe hij zich constant kan verbeteren. Verder weet de jonge Australiër net als Schumacher de juiste waarden en eenheid binnen het McLaren-team te brengen.

'Toen McLaren Oscar (Piastri, red.) zo graag wilde contracteren, keken we naar de resultaten in de juniorcategorieën en in de begindagen van de samenwerking konden we zien dat er goede redenen waren waarom hij deze had bereikt', legt Stella uit, tegenover Motorsport.com. 'We zagen deze in de natuurlijke snelheid (van Piastri, red.), die gerelateerd is aan het talent. We zagen het zelfs op de eerste dag van de simulator.' Stella was vooral onder de indruk van hoe Piastri zijn eigen kunnen nauwkeurig kon analyseren: 'De manier waarop hij zijn eigen prestaties beoordeelde en zei: Hier ben ik, hier moet ik me verbeteren. Het klopte zo goed met wat we uit de gegevens konden opmaken, dat het heel indrukwekkend was.'

De McLaren-teambaas denkt dat het sterke inzicht van Piastri hem helpt om zich alsmaar te verbeteren. 'Deze kwaliteiten (van Piastri, red.) hebben te maken met het vermogen om continu te verbeteren. Ik weet zeker dat er veel mensen waren die getalenteerd zijn, maar het leidde nergens toe omdat er geen houding was om zich continu te verbeteren.' Stella vergelijkt het inzicht van Piastri met Alonso, en denkt dat daarom de Spaanse coureur ook nu nog zo goed mee kan doen in de Formule 1. 'Ik denk dat we nu hele goede voorbeelden op de grid hebben van coureurs die extreem competitief kunnen blijven op leeftijden waarvan we niet dachten dat ze voor de hand zouden liggen, vanwege een houding om zich continu te verbeteren. Dus in die zin denk ik dat dit een overeenkomst is met Fernando (Alonso, red.)'

Stella over Piastri: 'Hij is betrouwbaar en kalm'

Stella gaat door met Piastri niet allen met Alonso te vergelijken, maar ook met Michael Schumacher. De teambaas ziet overeenkomsten op het gebied van de bijdrages die Piastri aan de cultuur en waarden van McLaren toevoegt: 'De waarden die hij (Piastri, red.) inbrengt in de samenwerking met het team, doen me in die zin denken aan Michael (Schumacher, red.). Er is iemand hier in de paddock die met Michael (Schumacher, red.) heeft gewerkt en nu bij een ander team zit, die verteld dat hij (Schumacher, red.) zo in staat was om een gevoel van eenheid en familie om hem heen te bouwen.' Volgens Stella brengt ook Piastri 'natuurlijk talent, houding, cultuur en waarden' met zich mee naar McLaren.

Ook is Piastri van nature een kalm en attent persoon, volgens zijn teambaas, wat erg belangrijk is in de hectische omgeving van de Formule 1: 'Hij (Piastri, red.) heeft geen nerveuze reacties. Hij heeft geen onnodige irritatie. Hij voegt geen spanning toe in zijn commentaar. Zijn commentaar is een oprecht verslag van wat er gebeurt met een auto of een oprecht verslag van wat er gebeurt in een situatie die niet ideaal was. Je kunt vertrouwen op wat hij zegt en hij voegt niets speculatief toe, omdat hij zichzelf moet promoten. Hij is betrouwbaar en kalm', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws