Stella heeft grote verwachtingen van updatepakket: 'We zullen zeker drie tienden sneller zijn' Formule 1
Formule 1

Stella heeft grote verwachtingen van updatepakket: 'We zullen zeker drie tienden sneller zijn'

Stella heeft grote verwachtingen van updatepakket: 'We zullen zeker drie tienden sneller zijn'

Andrea Stella heeft grote verwachtingen van het aankomende updatepakket voor McLaren. De teambaas ziet dat er nog veel te verbeteren valt en heeft er vertrouwen in dat de nieuwe updates veel gaan brengen. Zo denkt hij dat Lando Norris en Oscar Piastri maar liefst drie tienden sneller zullen zijn. 'We hebben alleen niet heel strategisch de updates ingevoerd, maar we wilden gewoon zo vroeg mogelijk zijn', legt Stella uit bij RaceFans.

De laatste vier races is het McLaren gelukt om slechts drie punten binnen te halen. Hierdoor is het team gezakt in het klassement en staat Alpine nu duidelijk boven het Britse team, met maar liefst 27 punten verschil. Het probleem ligt vooral bij de ondermaats presterende auto. In Montreal kwam McLaren daarom met belangrijk updates, maar volgens Stella komen er nog meer, verdeeld over de races in Oostenrijk, Engeland en Duitsland.

Stella: 'Het is niet strategisch, maar we moeten wat'

De timing van de updates is volgens Stella niet echt strategisch, 'maar die luxe hebben we niet. We moeten de auto zo snel mogelijk verbeteren, dus elke mogelijkheid die we hebben voor een update, grijpen we aan.' De eerste grote updates zullen geïntroduceerd worden in Oostenrijk, dat zal ongeveer vijftig procent van het updatepakket zijn. De rest wordt verdeeld over Silverstone en de races daarna. Oostenrijk is echter een raceweekend met een sprintrace, waardoor het strategisch niet helemaal handig is.

Toch verwacht Stella dat McLaren competitiever zal zijn vanaf de Grand Prix van Oostenrijk. 'De snelle bochten passen ook goed bij de huidige samenstelling van de MCL60', stelt Stella. 'Hoe goed we presteren is momenteel afhankelijk van het soort circuit waar we op rijden. Helaas hebben we in Oostenrijk maar één vrije training, maar hopelijk kunnen we daar het maximale uit halen. Ik denk dat onze coureurs wel drie tienden sneller kunnen zijn dan ze nu zijn, in ieder geval een merkbaar verschil', aldus Stella.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws