Williams had boost in punten nodig: 'We hebben hier weken naartoe gewerkt' Formule 1
Formule 1

Williams had boost in punten nodig: 'We hebben hier weken naartoe gewerkt'

Williams had boost in punten nodig: 'We hebben hier weken naartoe gewerkt'

James Vowles is zeer tevreden over het weekend in Montreal. Hij spreekt vooral veel lof uit naar zijn team, die week in week uit hebben gewerkt om de nodige updates klaar te maken voor het raceweekend. Dat heeft zich mogen belonen in zes belangrijke punten, binnengehaald door Alexander Albon die een nette zevende plek kon bemachtigen. 'Het was een race tegen de klok, maar het was het zeker waard', vertelt Williams-teambaas Vowles tegenover SpeedCity Broadcasting.

Het leek nog even lastig te worden voor Williams. De updates die ze wilden introduceren in Montreal zouden misschien niet op tijd klaar zijn. Na hard werken in de fabriek is het toch gelukt om één updatepakket klaar te hebben. Albon mocht plaatsnemen in de auto met de nieuwe updates, teamgenoot Logan Sargeant reed nog in de oudere variant. Het loonde wel, want Albon kwam als zevende over de eindstreep en bracht daarmee zes belangrijke punten mee naar huis.

Williams genoot van een 'magische' kwalificatiesessie

Teambaas Vowles is in de wolken. 'Het team had deze boost echt nodig en ze verdienen dit dubbel en dwars', spreekt de Brit blij uit. 'Het team in de fabriek heeft hier de afgelopen weken immens veel tijd en energie in gestopt, dus het is prachtig om te zien dat het zich zo mooi kan lonen. Het laat duidelijk zien hoe goed het team samenwerkt en om het terug te krijgen in WK-punten is heel erg fijn.'

Alle focus van Williams lag de afgelopen weken op Canada, dus het was even slikken toen het leek alsof ze de updates niet op tijd konden introduceren. Uiteindelijk werd de schade beperkt en konden ze in ieder geval de auto van Albon voorzien van updates. 'In de kwalificatie was het fenomenaal, vooral Q2, dat was magisch', stelt Vowles. 'Uiteindelijk hebben we door een fout niet het maximale er uit kunnen halen, en de rode vlag maakte het ook niet makkelijker.'

Vowles: 'Dat is Formule 1: constante evolutie'

Verder focust Vowles zich vooral ook op de toekomstige races. 'Het ligt natuurlijk ook aan de circuits en of die bij de auto passen of niet, het ene circuit werkt wel voor de auto, het andere niet', legt de Williams-teambaas uit. 'In Canada is het erg goed gegaan voor ons, hopelijk blijft dat ook zo bij de komende circuits. Verder zijn we ons er ook bewust van dat de andere teams ook nog met updates komen, maar dat is vooral afwachten. Dat blijft uiteindelijk het spelletje van de Formule 1: constante evolutie', aldus Vowles.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws