Trainer van Verstappen: 'Als je niet fit bent, maak je rare beslissingen in de race' Formule 1
Formule 1

Trainer van Verstappen: 'Als je niet fit bent, maak je rare beslissingen in de race'

Trainer van Verstappen: 'Als je niet fit bent, maak je rare beslissingen in de race'

Vorig jaar koos Max Verstappen voor een nieuwe personal trainer, Brad Scanes. De personal trainer is sinds vorig seizoen veel te vinden in de entourage van Verstappen. In de Talking Bull-podcast geeft de trainer van Verstappen een inkijkje in het trainen voorafgaand aan het seizoen en geeft hij te kennen dat de coronacrisis ook zo zijn voordeel heeft.

‘Er wordt door COVID-19 veel minder gereisd, daarnaast zijn er ook minder mediaverplichtingen. De tijd die we normaal daar aan kwijt zijn hebben we in die zin nuttig kunnen besteden. Zeker in de trainingsperiode voorafgaand aan het seizoen’, vertelt Scanes. Volgens de personal trainer is het in die zin een grote winst voor Verstappen. ‘We hebben dus veel tijd kunnen besteden die we in de eerste instantie niet zouden hebben. Ik denk dat Verstappen daarom fitter dan ooit aan het begin van het seizoen staat.’

Scanes is dus sinds vorig seizoen de personal trainer van Verstappen. Met zijn nieuwe baan is hij veel van huis, hij reist constant mee met de Nederlander en houdt hem fit. ‘Mijn vrouw zou eigenlijk zeggen dat ik meer tijd met Max besteedt dan met haar, maar het gaat goed!’ Scanes vergelijkt de training voorafgaand aan het seizoen met de trainingsperiode die voetballers voorafgaand aan het seizoen ondergaan.

Voorseizoen is het hardst werken voor Scanes

‘We krijgen voorafgaand aan het seizoen het meeste werk gedaan. Wanneer de races beginnen heb je immers tijd nodig om te herstellen. Je wil tussen de races door niet te hard trainen, je wil ervoor zorgen dat een coureur genoeg tijd heeft om zichzelf te prepareren voor de volgende race’, legt Scanes verder uit. ‘Het voorseizoen komt dus neer op een periode van zes á zeven weken waarin we ons zo goed mogelijk voorbereiden op het seizoen dat volgt’, gaat Scanes verder.

Maar het gaat niet alleen om fitheid volgens Scanes. Sterker nog, coureurs moeten precies fit genoeg zijn. ‘Het grootste probleem is eigenlijk dat je té fit kan zijn voor de Formule 1. Uiteindelijk moet je op een niveau zitten waarop je precies fit genoeg bent. Maar het is wel fijn om op dat juiste niveau te zijn, juist omdat je het mentaal dan beter aankan. Het is nu eenmaal zo dat je na zeventig rondjes gewoon andere beslissingen maakt’, sluit Scanes af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws