Tsunoda haalde zich de woede van Tost op de hals: 'Yuki, kom naar mijn kantoor!' Formule 1
Formule 1

Tsunoda haalde zich de woede van Tost op de hals: 'Yuki, kom naar mijn kantoor!'

Tsunoda haalde zich de woede van Tost op de hals: 'Yuki, kom naar mijn kantoor!'

Het verhaal van Max Verstappen die door vader Jos bij een tankstation in Italië uit de auto werd gezet is bij de meeste Formule 1-fans wel bekend. Collega-coureur Yuki Tsunoda deelde in gesprek met Formula1.com een ervaring die enigszins doet denken aan het verhaal van Verstappen. De Japanner wist teambaas Franz Tost behoorlijk boos te maken door een stomme fout te maken en moest vervolgens nog een lange reis voltooien aan de zijde van zijn werkgever.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2022 ging Tsunoda de fout in en kwam hij in aanraking met teamgenoot Pierre Gasly. De Japanner tikte zijn toenmalige teamgenoot in een spin, waarna Gasly de race niet meer kon uitrijden. Het voorval liet de nodige rotzooi op het circuit achter, waar de leidende Max Verstappen overheen reed. De wereldkampioen kampte de rest van de race met veel schade en moest in de slotfase het gevecht aangaan met Haas-coureur Mick Schumacher.

Na de race werd het Tsunoda al snel duidelijk dat dit soort incidenten niet bepaald gewaardeerd werden door teambaas Franz Tost. In de Beyond the Grid-podcast vertelt de kleine Japanner over de ongemakkelijke situatie die na de Grand Prix volgde: 'Hij deelde me natuurlijk geen klap uit! Maar hij verhief zijn stem zeker. Toen ik in de ingenieursruimte kwam, zei hij: Yuki, kom naar mijn kantoor. Waarom heb je zoiets stoms gedaan?'

Gezellig samen in het vliegtuig

Tsunoda wist bij het verlaten van het circuit zijn teambaas niet te ontlopen: 'Op weg van Silverstone naar het vliegveld zaten we in dezelfde auto. Helaas hadden we op onze weg terug naar Italië ook nog dezelfde vlucht en we zaten naast elkaar. Het was een hele, hele lange reis en dat was absoluut iets dat ik wil vergeten. Dit zijn echter dingen om te onthouden voor de toekomst om te zorgen dat ik mezelf weet te verbeteren.

De Japanner lijkt geleerd te hebben van het voorval, want na twee voornamelijk magere jaren bij AlphaTauri is hij in 2023 solide van start gegaan. De Japanner lijkt de prestaties van zijn AT04 redelijk te maximaliseren en is in de meeste sessies terug te vinden voor zijn nieuwe Nederlandse teamgenoot, Nyck de Vries. Ondanks een tekort aan snelheid eindigde Tsunoda in Australië in de top tien nadat hij de eerste twee races van het seizoen als elfde afsloot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws