Update | Ferrari brengt nieuwe motor met 10 PK extra in Miami Formule 1
Formule 1

Update | Ferrari brengt nieuwe motor met 10 PK extra in Miami

Update | Ferrari brengt nieuwe motor met 10 PK extra in Miami

Charles Leclerc zal in Miami gebruik maken van een nieuwe krachtbron. Carlos Sainz moest in Imola al uit voorzorg met een nieuwe motor rijden na zijn spin in de race in Melbourne. Voor Leclerc ligt het alleen net iets anders, aangezien Ferrari de nieuwe motor steekt uit strategische overwegingen. Hiermee hoopt de Italiaanse renstal de aanval te kunnen openen op Red Bull Racing.

Mattia Binotto had al aangeven dat Ferrari enkele kleine updates zou brengen naar de Grand Prix van Miami. Zo zal de F1-75 uitgerust zijn met een kleinere achtervleugel en zullen er metalen skates onder de auto zitten om het stuiteren te kunnen verhelpen. Ferrari leed een pijnlijke thuisnederlaag in Imola, nadat Red Bull updates meenam naar de Grand Prix van Emilia Romagna. Ferrari wil die vervelende nasmaak wegspoelen en gaat nu zelf in de aanval.

Daarnaast zal Leclerc dus met een nieuwe motor gaan rijden, meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com. De krachtbron van de bolide van de Monegask is nog steeds in prima staat, aangezien er geen alarmbellen zijn afgegaan bij de Italiaanse renstal. Ferrari heeft enkele beperkingen op de krachtbron gezet, zodat zij de turbo harder konden pushen met meer thrust mapping. Tijdens de Grand Prix-weekenden is gebleken dat deze beperkingen niet nodig waren en dat de motor zeer betrouwbaar was.

Ferrari met nieuwe motoronderdelen

Ferrari is voor dit seizoen nog niet klaar met de krachtbron. Tijdens de Grand Prix van Miami zal de F1-75 debuteren met een modificatie aan het hybride systeem, aangezien het team met een nieuwe MGU-K gaat rijden. Er komen echter nog meer aanpassingen aan de motor aan voor de homologatiedatum. Ferrari zal dit seizoen nog een nieuwe ECU en een nieuwe batterij in de auto plaatsen.

Update 14.25u (05/05) | Ferrari brengt nieuwe motor met 10 PK extra in Miami

Ferrari blijkt volgens de laatste berichten niet een nieuwe MGU-K te hebben maar een geheel nieuwe verbrandingsmotor. Volgens de Italiaanse F1-journalist Piergiuseppe Donadoni brengt Ferrari in Miami haar eerste update voor de motor.

De nieuwe krachtbron van Ferrari zou volgens de journalist 10 PK extra hebben wat neer komt op een tijdswinst ongeveer twee tienden van een seconde per ronde. Bovendien zou de nieuwe motor betrouwbaarder zijn en meer kilometers kunnen maken dan de eerste versie van dit seizoen. Ferrari haalt dus alles uit de kast voor succes in Miami, om zo haar dramatische weekend in Imola te doen vergeten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws