Update | Binotto reageert op uitspraken Marko: 'Ferrari zit onder de budgetlimiet' Formule 1
Formule 1

Update | Binotto reageert op uitspraken Marko: 'Ferrari zit onder de budgetlimiet'

Update | Binotto reageert op uitspraken Marko: 'Ferrari zit onder de budgetlimiet'

Mattia Binotto geeft toe dat het team van Ferrari geen upgrades meer kon brengen door het gebrek aan budget voor dit seizoen. De Italiaanse renstal lijkt ingehaald te zijn door het team van Mercedes, een renstal die een paar weken geleden nog upgrades op de auto zette. De Ferrari-teambaas snapt niet dat teams nog zo laat upgrades kunnen brengen. Binotto hoopt dan ook dat er snel duidelijkheid is over de mogelijke overschrijdingen van het budgetplafond.

Het seizoen van Ferrari begon nog veelbelovend, maar het team is haar momentum volledig kwijtgeraakt. Momenteel lijkt Mercedes het tweede team te zijn achter Red Bull Racing. 'Mercedes heeft als sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten het betere pakket', schrijft Auto, Motor und Sport. 'Het team uit Brackley heeft een update gebracht die ongeveer vijf kilo scheelde. Ferrari is al een tijdje gestopt met het ontwikkelen van haar bolide.'

Die keuze heeft Ferrari moeten maken vanwege het budgetplafond. 'Het is zeker geen keuze die we vrijwillig gemaakt hebben. Het geld raakte op een gegeven moment simpelweg op', legt Binotto uit. 'We kunnen de extra kosten van het produceren van onderdelen gewoon niet meer betalen. Daarom ben ik ook best wel verbaasd dat andere teams nog wel updates kunnen brengen.' Mercedes bracht in Austin nog haar laatste update en die blijkt goed te werken.

Binotto wil snel duidelijkheid

Volgend jaar wordt pas meer bekend over mogelijke overschrijdingen van de Formule 1-teams. Volgens Binotto kan het proces wel versneld worden om alle speculatie die we dit jaar zagen te voorkomen. 'We moeten vertrouwen hebben in de FIA en haar inspecteurs', zegt de Ferrari-teambaas bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'We kunnen niet weer wachten tot oktober. Voor de sport zou het heel jammer als er weer een team boven het budgetplafond zit', aldus Binotto.

Update 10:20u (15/11) | Binotto reageert op uitspraken Marko: 'Ferrari zit onder de budgetlimiet'

Ferrari heeft haar ontwikkeling stil moeten leggen vanwege het budgetplafond, maar Mattia Binotto geeft aan dat de Italiaanse renstal wel onder de limiet zal blijven in 2022. Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, zei eerder dat zes teams het budgetplafond zouden overschrijden. Binotto stelt dat Ferrari onder de limiet zal blijven, ondanks dat de teambaas moet toegeven dat het dit seizoen lastiger was dan in 2021.

Red Bull was in 2021 het enige team dat de budgetlimiet heeft overschreden. Ferrari zat onder het plafond en dat zal dit jaar weer zo zijn, aldus Binotto. 'Er gaan geruchten rond dat zes teams de limiet hebben overschreden', wordt de Ferrari-teambaas geciteerd door FormulaPassion.it. 'Ik kan iedereen verzekeren dat dit niet geldt voor Ferrari. Het was dit jaar wel moeilijker door de nieuwe auto's, het lagere budgetplafond en de inflatie, maar we hebben het heel goed aangepakt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws