Update | Foto's: Progressie van verbouwproces Spa-Francorchamps, VIP-plaatsen in aanbouw Formule 1
Formule 1

Update | Foto's: Progressie van verbouwproces Spa-Francorchamps, VIP-plaatsen in aanbouw

Update | Foto's: Progressie van verbouwproces Spa-Francorchamps, VIP-plaatsen in aanbouw

Buiten het seizoen om wordt er op Circuit Spa-Francorchamps aan de weg getimmerd, letterlijk en figuurlijk. Eerder verschenen er al foto's van de wereldberoemde bocht Eau Rouge, die wijzigingen ondergaat. Maar hier houdt het Belgische circuit het niet bij. Aan vrijwel elk deel van de baan wordt gewerkt, terwijl er ook nieuwe tribunes komen.

In eerste instantie spraken woordvoerders van Circuit Spa-Francorchamps enkel over wijzigingen aan Eau Rouge. In de iconische bocht crashte Lando Norris afgelopen race zeer zwaar in de regen, waarna twijfel ontstond over de veiligheid van de bocht. Zodoende besloot het circuit wijzigingen door te voeren om zo de rijders in bescherming te nemen.

Naast Eau Rouge verandert er echter nog veel meer. Het hele terrein rondom de tweede, derde en vierde bocht gaat op de schop en is momenteel dan ook een bouwput. In een animatievideo van Circuit Spa-Francorchamps wordt al een 3D-model getoond van hoe de locatie eruit komt te zien na de verbouwing. Er wordt een moderne en grotere tribune gebouwd tussen de eerste en de tweede bocht.

Andere bochten ondergaan ook wijzigingen. Zo is op foto's te zien dat bijvoorbeeld de achtste bocht, Malmédy, aangepast wordt. Dit is de derde bocht na Kemmel Straight. In sector twee van het circuit worden daarnaast vrijwel elke bochten verbeterd en in sommige bochten worden bijvoorbeeld de vangrails vervangen. Zo maakt Spa zich op voor de Grand Prix van België 2022 na een teleurstellende 2021-editie.

Dit wordt er allemaal veranderd aan Circuit Spa-Francorchamps

Update 18.05u (5/1) | Foto's: Progressie van verbouwproces Spa-Francorchamps, VIP-plaatsen in aanbouw

Hoewel het circuit in België er nog altijd uitziet als een bouwput, kunnen we al enige progressie spotten. Zo staat de basis van het grote tribunegebouw dat gebouwd gaat worden bij de legendarische Eau Rouge/Raidillon bochtencombinatie. Volgens het bouwplan is dit gebouw in april af en biedt het plaats voor 4600 toeschouwers en VIP-plaatsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws