Gasly vol optimisme naar 2022: 'Ik voel me de beste na Verstappen en Hamilton' Formule 1
Formule 1

Gasly vol optimisme naar 2022: 'Ik voel me de beste na Verstappen en Hamilton'

Gasly vol optimisme naar 2022: 'Ik voel me de beste na Verstappen en Hamilton'

Pierre Gasly, de man die in de eerste seizoenshelft van 2019 'faalde' bij Red Bull Racing, voelt zich beter dan ooit in de Formule 1. In het seizoen 2021 raapte hij 110 punten bij elkaar voor AlphaTauri, wat genoeg was voor P9 in het kampioenschap. In een uitgebreid interview met het Duitse Auto, Motor und Sport blikt de Fransman terug op een succesvol seizoen en kijkt hij vooruit. Vooruit naar zijn toekomst, waarbij hij hoopt op een kans bij een topteam in de Formule 1.

Gasly rijdt sinds zijn Red Bull-demotie halverwege 2019 voor AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. In een realistische wereld kan AlphaTauri geen topteam worden. Toch is de Franse coureur zeer tevreden over zijn team. 'In absolute raceresultaten ontbreekt de overwinning natuurlijk. Maar we zijn veel consistenter geworden. We bijvoorbeeld stonden zestien keer in de top 6 bij de kwalificatie. Ik voel me de beste na Max en Lewis. Met onze auto hebben we echt het maximale eruit gehaald', zegt de 25-jarige racer.

Ook over zijn rookie-teamgenoot, Yuki Tsunoda, is Gasly positief. Ondanks het feit dat de Japanner slechts 32 punten binnenhaalde voor het team ziet hij de jonge jongen groeien. 'Dit was geen makkelijk seizoen voor een nieuwkomer. Daarbij liet hij in de laatste paar races een sterk tempo zien. Hij heeft het talent om snel te zijn', beweert de Fransman, die meer goede resultaten verwacht van zijn teamgenoot in 2022. 'Ik geloof in hem. Een tweede jaar met meer ervaring zal altijd makkelijker zijn.'

De potentie van AlphaTauri in 2022

Zoals algemeen bekend is, is AlphaTauri een soort 'Red Bull B-team'. In de realiteit kan het kleinere team nooit sneller worden dan het grote Red Bull Racing van Christian Horner. Maar waar kunnen ze wél terechtkomen? 'Red Bull zal altijd voor ons staan. In een perfecte wereld kunnen we hooguit tweede worden. Maar alleen als iedereen het verknalt met de nieuwe auto. Dit gebeurt in mijn stoutste dromen, maar het is niet realistisch', zegt Gasly.

'Iedereen begint met een blank vel papier. Je kunt iets vinden dat anderen nog niet hebben gedaan. Dat kan potentieel het verschil maken. Aan de andere kant kun je met het ontwerp ook de verkeerde kant op gaan. Misschien gaat het beter dan dit seizoen en staan we waar McLaren op dit moment staat. Misschien blijven we waar we zijn. Maar misschien moeten we wel keihard vechten om überhaupt in de top 10 te komen. Of erger. Het kan een zwaar jaar worden, maar we denken positief.'

Gasly's mogelijkheden bij topteams

Het contract van de 25-jarige man uit Rouen loopt nog tot 2023. Zodra die tijd is aangebroken hoopt Gasly op een stoeltje bij een topteam. 'Het plan is om een stoeltje te veroveren in 2024. Ik weet niet of Red Bull me eerder wil loslaten. We zullen zien, de situatie kan in de Formule 1 erg snel omslaan maar er zullen kansen komen. Dat weet ik zeker. Ik zou het zeker beter doen met een snellere auto. Dat is het enige wat telt', vertelt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws