Update | Horner verlengt contract officieel bij Red Bull tot 2026 Formule 1
Formule 1

Update | Horner verlengt contract officieel bij Red Bull tot 2026

Update | Horner verlengt contract officieel bij Red Bull tot 2026

Helmut Marko heeft prijsgegeven dat hij teambaas Christian Horner langer aan het team van Red Bull Racing wil binden. Bij ServusTV geeft de Oostenrijker aan dat er wordt gesproken over een verlenging tot 2026. Marko probeert stabiliteit in de topposities bij het team op de lange termijn te behouden. Eerder werd al gesproken over een contractverlenging van de nieuwe wereldkampioen Max Verstappen.

Verstappen gaf, nadat hij over de finishlijn kwam in Abu Dhabi, over de boordradio aan dat hij graag langer bij het team van Red Bull wilde blijven. Horner moet hierin een cruciale rol gaan spelen. 'Hij is een teambaas met veel charisma', begint Marko. 'Hij is al bezig met een contract voor Max. Wij willen stabiliteit in de sleutelposities hebben tot de overgangsjaren wanneer de nieuwe reglementen in zullen gaan.'

Horner speelde dit jaar een hoofdrol in de titelstrijd door zijn woordenwisselingen met Mercedes-teambaas Toto Wolff. Marko ziet dat de samenwerking met de 48-jarige Brit voortvarend verloopt. 'De rolverdeling is erg goed', vervolgt de Oostenrijker. 'Christian is de teambaas en staat meer in de spotlights, waardoor ik meer op de achtergrond mijn taken kan uitvoeren. Maar we coördineren alles goed. We zitten met de meeste kwesties op één lijn.'

'Christian Wie?'

Horner is al sinds 2005, toen het team werd opgericht, teambaas bij Red Bull. Toch was hij in die tijd nog niet een gevestigde naam binnen de Formule 1. 'Ik kan me herinneren dat ik Dietrich Mateschitz (eigenaar Red Bull, red.) moest overtuigen van mijn keuze. Hij zei in eerste instantie 'Christian Wie?'. Christian had nog geen naam gemaakt voor zichzelf binnen de sport, maar ik kende hem van de Formule 3000. Ik wist waar zijn ambities lagen en welke kwaliteiten hij had. Die heeft hij door de jaren heen steeds meer ontwikkeld', aldus Marko.

Update 10.40u (22/12): Horner verlengt contract officieel bij Red Bull tot 2026

Christian Horner heeft officieel zijn contract verlengd bij het team van Red Bull Racing, volgens Motorsport.com. Eerst heerste er nog enige twijfel over de contractverlenging van de Brit bij de Oostenrijkse renstal, maar nu heeft de teambaas zich aan het team gebonden tot 2026. Helmut Marko gaf eerder aan stabiliteit te willen binnen het team en dat lijkt met deze contractverlenging een feit te zijn. Hiermee hoopt de adviseur ook dat kersverse wereldkampioen Max Verstappen zich langer aan het team zal binden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws