Update | Stewart: 'Ik probeer Hamilton niet te kleineren' Formule 1
Formule 1

Update | Stewart: 'Ik probeer Hamilton niet te kleineren'

Update | Stewart: 'Ik probeer Hamilton niet te kleineren'

Jackie Stewart vindt niet dat Lewis Hamilton en Michael Schumacher de beste coureurs ooit zijn, zo wordt duidelijk in de Fast Lane-podcast. Ondanks de statistieken vindt de F1-prominent dat de coureurs vooral hebben geprofiteerd van een dominante bolide.

'De krachtbron en het design van de Mercedes zijn zó goed dat het gewoon oneerlijk is', vindt de Brit. Het is volgens hem dan ook lastig om Hamilton hoger te waarderen dan coureurs als Jim Clark en Aryton Senna. 'Toen had je in ieder geval een gelijk speelveld.'

Schumacher en Hamilton zijn volgens de Brit vooral succesvol omdat ze naast het asfalt slim zijn. 'Schumacher zorgde dat hij de beste ingenieurs en ontwerpers meenam naar Ferrari. Hij was gewoon erg slim buiten het racen om', vindt de oud-coureur. Ook Hamilton hanteerde volgens Stewart eenzelfde strategie.

'Ik zeg niet dat Hamilton minder goed is'

Toch moet Stewart toegeven dat de statistieken van de coureurs erg indrukwekkend zijn. 'Ik zeg dan ook niet dat Lewis minder is, maar om nu te zeggen dat hij en Schumacher de allerbeste coureurs ooit zijn, is lastig te beargumenteren.'

Update 18.20u (12/10) | Hamilton slaat terug na kritiek Stewart: 'Dat doen oude coureurs wel vaker'

Lewis Hamilton slaat terug naar Jackie Stewart, die eerder verklaarde niet onder de indruk te zijn van de prestaties van de zesvoudig wereldkampioen. Het is niet de eerste keer dat Hamilton dergelijke opmerkingen krijgt van coureurs die wat meer op leeftijd zijn.

'Ik vind niet dat je iemand zou moeten aanvallen om hoe ze iets aanpakken', zegt Hamilton volgens The Guardian als reactie op Stewart. Hij begrijpt nog altijd niet dat hij het slachtoffer is van kritiek op zijn wereldtitels en overwinningen. 'Ik word door veel mensen bekritiseerd, dat doen oude coureurs wel vaker', antwoordt hij op Stewart zijn opmerkingen.

De Mercedes-coureur probeert zijn landgenoot een lesje te leren: 'Misschien dat ze het ooit begrijpen. Ik heb in ieder geval wel respect voor de legendes in de sport, zelfs degenen die negatief over mij blijven praten. Ondanks alles heb ik ze nog steeds hoog zitten.'

In de toekomst wil Hamilton niet het voorbeeld van Stewart opvolgen om jongere coureurs te gaan irriteren. 'Ik ga jullie alvast verzekeren dat ik niemand ga neerhalen op die manier', verduidelijkt hij. 'Als oudere coureur heb je gewoon verantwoordelijkheden'.

Update II 09.00u (14/10) | Stewart: 'Ik probeer Hamilton niet te kleineren'

Sir Jackie Stewart zegt dat hij Lewis Hamilton niet ondermijnt en beschrijft de record-brekende Formule 1-coureur als 'de beste van zijn generatie'. Stewart zei eerder dat hij Hamilton niet de beste coureur vond, waarna Hamilton terugsloeg.

'Ik probeer Hamilton niet te kleineren', vertelt Stewart tegenover het persbureau PA. 'En ik respecteer wat hij allemaal heeft behaald. Hij is de beste coureur van deze tijd.' De drievoudig wereldkampioen vindt het jammer dat Hamilton denkt dat hij wordt neergehaald door de Brit.

'Wat heb ik daaraan te winnen?', zegt Stewart. 'Mij werd gevraagd wat ik ervan vond dat Lewis de meest winnende coureur aller tijden werd en of dat hem de beste maakte die er ooit is geweest. Ik zei dat het moeilijk is om dat te zeggen. Ik vind de beste Juan Manuel Fangio.' (Foto: FOM)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws