Update weerbericht GP Monaco | Kans op regen blijft, mogelijk onweer rond lunchtijd Formule 1
Formule 1

Update weerbericht GP Monaco | Kans op regen blijft, mogelijk onweer rond lunchtijd

Update weerbericht GP Monaco | Kans op regen blijft, mogelijk onweer rond lunchtijd

De Grand Prix van Monaco gaat waarschijnlijk geteisterd worden door regenbuien. Afgelopen weekend werd de race op het circuit van Imola afgelast vanwege zware regenval in het gebied waardoor er overstromingen en aardverschuivingen waren. Hoewel de buien in het prinsendom naar alle waarschijnlijkheid niet zo zwaar zullen zijn als in Noord-Italië, lijkt een herhaling van de editie van vorig seizoen allesbehalve uitgesloten.

De Grand Prix van Emilia Romagna kon afgelopen weekend niet doorgaan vanwege de omstandigheden in het gebied. Aan het begin van deze week schijnt het zonnetje nog in Monaco, maar vanaf woensdag slaat het weer om. Volgens Weather.com is de kans op regen op vrijdag en zaterdag het grootst. Hoewel de kans op buien in de loop van het weekend iets afneemt, lijken de coureurs zich op te moeten maken voor een natte Grand Prix.

Op de vrijdag is de kans op regen 71 procent. Ook tijdens de kwalificatie zal er naar alle waarschijnlijkheid regen vallen in Monte Carlo en dat kan natuurlijk voor enige opschudding zorgen. Op de zaterdag is de kans op regen immers 72 procent. Op de zondag zal de kans op buien wat lager liggen, maar dat betekent niet dat de coureurs mogen rekenen op een droge race. De temperaturen zullen gedurende het gehele weekend rond de twintig graden liggen zonder uitschieters.

GP Monaco een herhaling van vorig jaar?

Vorig seizoen werd de Grand Prix van Monaco ook al geteisterd door regen. De bui in het prinsendom was hevig en kwam voor de teams als een grote verrassing. Vanwege de pittige bui werd de rode vlag gezwaaid en moesten de coureurs wachten voordat ze echt konden gaan racen. Met een rollende start werd de race even later weer hervat. Op de opdrogende baan was het uiteindelijk Sergio Pérez die de race wist te winnen, al had de coureur van Red Bull Racing daar wel een strategische blunder van Ferrari voor nodig.

Update 10:00u (26/05)| Grotendeels droog weekend met zondag kans op regen

Daar waar de weerberichten er aan het begin van de week somber uitzagen, zijn de vooruitzichten op dit moment een stuk milder. De hevige regen lijkt het circuit voorbij te gaan en op de vrijdag en zaterdag komt de zon tevoorschijn, waardoor ook de temperaturen wat hoger op zullen lopen. Op de zondag is er nog kans op wat regendruppels.

De vrijdag en zaterdag zijn qua temperaturen vergelijkbaar en zo vormen de vrije trainingen ook een goede opwarmer voor de belangrijkste kwalificatie van het jaar. Met temperaturen rond de 25 graden Celsius op zowel de vrijdag als de zaterdag lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Op de zondag komen de wolken tevoorschijn en is er een kleine kans op regen in de namiddag, al gaat het hier ook maar om kleine hoeveelheden. Wie hoopte op flinke regenbuien dit weekend zal hoogstwaarschijnlijk teleurgesteld worden, al weet je het maar nooit in Monaco.

Max Verstappen gaat op jacht naar zijn tweede overwinning in het prinsdom, maar zal hiervoor zijn teamgenoot, Aston Martin en Ferrari van zich af moeten houden. Op het droge lijken deze drie teams erg dicht bij elkaar te liggen en daarmee zal de kwalificatie erg spannend worden. Mocht het op de zondag nog regenen, dan zouden er mogelijkheden kunnen liggen om in te halen. Op een droog circuit zal dit erg lastig zijn, zo werd de afgelopen jaren maar weer bevestigd.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Update II 9:48u (28/05) | Kans op regen blijft, mogelijk onweer rond lunchtijd

Tijdens de Formule 2- en Formule 3-race was het droog in de straten van Monaco. De ochtend begon nog bewolkt in het prinsendom, maar in de loop van de ochtend kwam het zonnetje ook tevoorschijn, ondanks de dreigende wolken boven zee. Toch is er nog altijd kans op regen op zondag. Daar zijn echter wel uiteenlopende berichten over te vinden.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft het geregend in Monaco. Hierdoor is het asfalt weer schoongespoeld en zal er minder grip liggen. Het is nog altijd onduidelijk of het ook rond de race gaat regenen. Will Buxton meldt dat er een onweersbui zal vallen rond lunchtijd, terwijl Erik van Haren zegt dat het weerbericht van de FIA voorspelt dat de kans op regen slechts twintig procent is. Weather.com geeft aan dat de kans op regen gedurende de middag steeds hoger wordt, met 47 procent om 16:00u.

Verstappen ruim favoriet voor zege bij de bookmakers! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws