Update | Zhou medisch goedgekeurd voor deelname GP Oostenrijk Formule 1
Formule 1

Update | Zhou medisch goedgekeurd voor deelname GP Oostenrijk

Update | Zhou medisch goedgekeurd voor deelname GP Oostenrijk

De Grand Prix van Groot-Brittannië is stilgelegd na een startcrash tussen Zhou Guanyu, George Russell, Yuki Tsunoda, Alexander Albon en Esteban Ocon. Zhou schoot met veel snelheid van het circuit af bij de eerste bocht en zodoende zijn de coureurs terug de pitstraat in geroepen. Hoe het met de Alfa Romeo-coureur gaat, is inmiddels bekend. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is wel bij bewustzijn.

Russell stond na het incident stil langs het asfalt en rende naar zijn collega toe, maar hij is niet de enige coureur die betrokken raakte bij het incident. Tsunoda, Albon en Ocon hebben ook allen schade aan de bolides. Ocon reed door, evenals de AlphaTauri-coureur. Zhou, Russell en Albon moeten de wedstrijd staken.

Er werden geen beelden van Zhou getoond, wat doorgaans geen goed teken is. Dit houdt doorgaans namelijk in dat er getwijfeld wordt aan hoe de rijder het maakt. Wel kan het te maken hebben met dat zijn Alfa Romeo klaarblijkelijk al op de kop lag toen hij de bandenstapel inschoot. Het medische team zal dan ook moeite hebben met het bereiken van de Chinees.

David Croft, de commentator van Sky Sports F1 meldde dat Zhou nog in de auto zat, ongeveer een kwartier na vieren. Omdat de auto op de kop lag, kon het medische team inderdaad maar moeilijk bij de rijder komen. Daarom doken er ook nog geen beelden op van een ongedeerde coureur. Wel zagen we de halo over de grond slepen, het is te hopen dat het onderdeel een groot deel van de klap opgevangen heeft.

Zhou op een brancard, maar beweegt

Nieuws van Sky en Alfa Romeo: Zhou beweegt en is op een stretcher op weg naar het ziekenhuis. Hij is dus bij bewustzijn en dat is goed nieuws, gezien hij een flinke klapper maakte op Circuit Silverstone. Hij wordt nu met de ambulance afgevoerd, zijn Alfa Romeo wordt weggetakeld en daarna zal het race-evenement in Groot-Brittannië weer hervat worden.

Update 16.30u (03/07) | Zhou in medische centrum en lijkt ongedeerd na startcrash Groot-Brittannië

Door Auto, Motor und Sport-journalist Tobi Grüner wordt gemeld dat Zhou Guanyu momenteel in het medische centrum is, praat en bij bewustzijn is, en geen letsel opgelopen lijkt te hebben. De FIA is ook met een bericht gekomen dat Zhou én Albon zich gemeld hebben in het medische centrum. Zhou is oké na een zware startcrash.

Update II 18.30u (03/07) | Zhou laat van zich horen na crash in Silverstone

Zhou Guanyu heeft van zich laten horen na zijn crash in Silverstone. De Alfa Romeo-rijder viel in de eerste ronde uit en schoot hard de barrière in, maar meldt dat hij het goed maakt. 'Ik ben oké', stelt hij op twitter. 'De halo heeft mijn leven gered vandaag. Ik bedank iedereen voor de lieve woorden.'

Update III 10.35u (07/07) | Zhou: 'Blij dat ik crash kan navertellen, maar ligt nu in verleden'

Guanyu Zhou is blij dat hij zijn crash tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië kan navertellen, meer zegt ook dat het ongeval nu in het verleden ligt. De Chinese coureur van Alfa Romeo vloog op volle snelheid over de kop tijdens de start van de race en belandde vervolgens achter de bandenstapel bij de run-off van bocht 1. Hij kwam er echter zonder kleerscheuren van af en kijkt nu vooruit naar de toekomst.

'Ik kijk al sinds zondag uit naar het moment dat ik weer in de auto kan stappen', vertelt Zhou tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Het was een zware crash en ik ben blij dat ik het kan navertellen. Dankzij de veiligheid van de Formule 1 ben ik er gewoon zonder zware blessures vanaf gekomen. Maar het ligt nu in het verleden en de focus ligt op het weekend in Oostenrijk.'

Update IV 13.51u (07/07) | Zhou medisch goedgekeurd voor deelname GP Oostenrijk

Guanyu Zhou zal 'gewoon' meedoen aan de Grand Prix van Oostenrijk, zo bevestigt hij via zijn officiële Twitter-account. De Chinees crashte hard tijdens de beginfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië vorig weekeinde, maar is inmiddels medisch goedgekeurd om aankomend weekend weer in zijn Alfa Romeo-bolide te stappen.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws