De Vries ziet lichtpunten: 'Hopelijk helpt dit om een grote stap te zetten' Formule 1
Formule 1

De Vries ziet lichtpunten: 'Hopelijk helpt dit om een grote stap te zetten'

De Vries ziet lichtpunten: 'Hopelijk helpt dit om een grote stap te zetten'

Vooralsnog kent Nyck de Vries geen succesvol weekend in Bakoe. De Nederlander kwam op vrijdag hard in aanraking met de muur in de kwalificatiesessie voor de Grand Prix van zondag, en ook de sprintrace moest hij vanaf de laatste plaats beginnen. De AlphaTauri-coureur kwam in de openingsfase lichtjes in aanraking met teamgenoot Yuki Tsunoda, die dusdanig veel schade opliep dat hij de race niet kon uitrijden. De Vries zelf sloot de race als veertiende af, maar ziet wel lichtpunten voor de hoofdrace op zondag.

Voor De Vries is het stratencircuit in Azerbeidzjan er een waar hij goede herinneringen uit zijn Formule 2-tijd aan heeft overgehouden. In elk van de drie jaren dat hij actief was in het voorportaal van de Formule 1 wist hij in Bakoe een tweede plek te bemachtigen. Op vrijdag toonde de Fries dan ook al vroeg zijn snelheid aan in de eerste en enige vrije training. De 28-jarige sloot de sessie af op een uitstekende zesde positie en liet daarmee zijn sterkste prestatie van het seizoen zien.

Later ging het echter mis in de kwalificatiesessies, die hij allebei op de laatste plek moest afsluiten. Na een touché met teamgenoot Tsunoda wist hij nog enkele coureurs in te halen, en dus kijkt hij met vertrouwen naar de Grand Prix uit. 'Op zich wel oké', vat De Vries zijn race samen tegenover Viaplay. 'Ik vond dat onze snelheid wel iets belooft voor zondag. Uiteindelijk hebben we wat posities kunnen winnen, beetje kunnen vechten.' De Vries wist uiteindelijk Valtteri Bottas, Lando Norris en Nico Hülkenberg te passeren.

De Vries hoopt op zondag te profiteren van langere raceafstand

Hij denkt dat er meer mogelijk was geweest als hij sneller had kunnen inhalen. 'Jammer dat ik veel tijd verloor in het gevecht met Lando Norris. Daardoor verloor ik het gat met Pierre Gasly voor me. Desalniettemin was het een prima race en ik hoop dat we op zondag wat extra plekken kunnen pakken.' Norris en Bottas begonnen de race met zachte banden, en die bleken niet goed te werken, zag de Nederlander: 'Zij hadden duidelijk geen snelheid meer naarmate de race vorderde en dat werkte in ons voordeel. Ik vond onze snelheid vrij oké, dus dat is positief. Ik hoop dat dat ons op zondag gaat helpen om een grote stap te maken. Dit is nog maar een derde van de race van zondag en dat zegt nog iets meer. Het belooft een lange wedstrijd te worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws