Verslag VT1 | Leclerc snelste op thuisbaan Ferrari, Verstappen en De Vries op P5 en P19 Formule 1
Formule 1

Verslag VT1 | Leclerc snelste op thuisbaan Ferrari, Verstappen en De Vries op P5 en P19

Verslag VT1 | Leclerc snelste op thuisbaan Ferrari, Verstappen en De Vries op P5 en P19

Charles Leclerc begint het thuisweekend van Ferrari op de juiste manier. De Monegask noteerde de snelste tijd tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Italië. Teamgenoot Carlos Sainz werd tweede voor Mercedes-duo George Russell en Lewis Hamilton. Max Verstappen kwam niet verder dan P5, terwijl Nyck de Vries een ietwat ongelukkige sessie had en P19 werd.

De Vries was de eerste coureur op de baan in zijn Aston Martin met flinke aero rake. Verstappen was ook op de baan en noteerde een 1:25,230 op de harde banden. Pérez stond na de eerste vijf minuten van de sessie tweede, maar moest die plek snel afstaan aan Esteban Ocon. Met nog 52 minuten steeg Pérez wel naar de eerste plek, zo'n twee tienden sneller dan zijn teamgenoot.

Alonso ging vervolgens nog een tandje harder en reed een 1:24,935 - ook op de harde band. Verstappen was echter snel onderweg en dat bevestigde hij toen hij na tien minuten een 1:23,449 noteerde. Ocon en Alexander Albon klommen naar plekken twee en drie, maar wel op grote afstand van Verstappen. De Nederlander scherpte zijn ronde drie minuten later aan met nog eens twee tienden.

Verstappen toont spierballen

Verstappen bleef in de eerste helft van de sessie versnellen. Met een kleine drie kwartier nog te gaan klokte de Red Bull-coureur alweer een 1:22,853, dat ruim een seconde sneller was dan Yuki Tsunoda die op dat moment tweede stond. En dat terwijl de Japanner op de zachte band reed en Verstappen op de harde band. De Nederlander bewees zo meteen zijn snelheid en vertrouwen in de auto.

Met nog 32 minuten op de klok ging Leclerc naar de eerste plaats met een 1:22,410. Dat was vier tienden sneller dan Verstappen, maar de Monegask was dat wel op de zachte band. Albon klom, nadat hij de snelste eerste sectortijd had, naar plek drie. Zes minuten later leek Verstappen, ditmaal op de zachte band, de eerste plaats over te nemen. In de laatste sector kwam hij echter Lando Norris tegen op zijn pad waardoor hij niet kon verbeteren.

Mercedes klimt naar boven, Leclerc het snelst

Russell was met zo'n twintig minuten nog te gaan opgeklommen naar de tweede plaats op zo'n twee tienden achterstand op Leclerc. De Ferrari-coureur was wel onderweg naar een verbetering, maar met nog zeventien minuten te gaan slaagde hij er net niet in om ook daadwerkelijk een verbetering neer te zetten. Hij kwam 21 duizendsten tekort. Sainz reed vervolgens een rondetijd van 1:22,487 en ging naar P2.

In de laatste vijf minuten zette De Vries nog aan op de zachte band. Dat ging niet zoals gewenst, omdat hij zijn rechtervoorband blokkeerde inkomend van Ascari. Hierdoor moest de Nederlander even door de grindbak. Hierna kwamen geen verbeteringen meer, waardoor Leclerc de sessie als de snelste afsloot. Sainz maakte er een Ferrari 1-2 van. Verstappen eindigde als vijfde.

Verstappen gaat voor vijf zeges op rij, wedkantoren verwachten nieuwe zege in Italië! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws