Verslag VT2 | Verstappen laat concurrentie ver achter zich, Leclerc in P2 op acht tienden Formule 1
Formule 1

Verslag VT2 | Verstappen laat concurrentie ver achter zich, Leclerc in P2 op acht tienden

Verslag VT2 | Verstappen laat concurrentie ver achter zich, Leclerc in P2 op acht tienden

Max Verstappen heeft tijdens de tweede vrije training op het circuit van Spa-Francorchamps de snelste tijd weten neer te zetten. De coureur van Red Bull Racing reed op de softs een tijd van 1:45,507, waarmee hij Charles Leclerc en Lando Norris achter zich wist te laten. Eerder was Carlos Sainz de snelste in de eerste vrije training, maar door de regen aan het einde van de sessie waren de tijden nog niet heel representatief.

Waar het aan het begin van de eerste vrije training nog miezerde, was het laat in de middag droog in de Belgische Ardennen. Voor de coureurs was er dus opnieuw voldoende reden om snel weer naar buiten toe te rijden. Vooral Valtteri Bottas was snel buiten. De coureur van Alfa Romeo wist tijdens de eerste vrije training vanwege meerdere problemen geen getimede ronde te rijden.

De meeste coureurs waren aan het begin van de sessie te vinden op de mediums. Sainz wilde aanzetten voor een goede ronde, maar dat werd tot een halt geroepen door Sebastian Vettel. Verstappen wist daar in het begin van te profiteren en klokte vroeg in de sessie een snellere tijd dan de Ferrari-rijder. Ook Leclerc kon niet tippen aan de 1:46,928 van Verstappen.

Mercedes niet goed op hards en softs

Mercedes besloot haar coureurs in het begin op de hards naar buiten te sturen. Lewis Hamilton en George Russell kregen echter te maken met problemen. De temperaturen zijn laag op het circuit van Spa-Francorchamps. Hierdoor hadden de coureurs geen grip en kregen ze ook geen temperatuur in hun banden. De achterstand op de twee topteams was vroeg in de sessie dan ook ruim twee seconden.

Op de softs wist Russell ook niet in de buurt van de tijd van Verstappen te komen. De jonge Brit zat een seconde boven de tijd van de Red Bull-coureur, terwijl Russell zijn tijd op een compound zachter neerzette. Hamilton kwam na zijn teamgenoot de baan op en ging een stuk sneller dan zijn teamgenoot. Het verschil tussen beide rijders van Mercedes was een seconde.

Leclerc onder de indruk van Verstappen

Russell trapte de tweede fase van de tweede vrije training. Alle coureurs kwamen naar buiten op de zachte band om een kwalificatiesimulatie te doen. Sainz wist heel kort de snelste tijd van Verstappen over te nemen, maar de Red Bull-coureur wist direct te reageren. Verstappen dook een seconde onder de tijd van de Ferrari-rijder door een 1:45,507 te rijden.

Die tijd kon rekenen op de nodige complimenten, zo ook van de titelconcurrent van Verstappen. Leclerc kwam met zijn Ferrari-bolide niet in de buurt van de tijd van de meervoudig racewinnaar. Het verschil tussen beide rijders was na de ronde van Leclerc ruim acht tienden en de tijd van Verstappen verbaasde Leclerc dan ook. '45,5, dat is wel heel snel', was de reactie van de Ferrari-coureur.

Sergio Pérez wist allesbehalve in de buurt te komen van zijn teamgenoot. De Red Bull-rijder kwam niet verder dan de tiende tijd op de zachte band. De Mexicaan reed zijn snelle ronde een stuk later dan de rest van de grid, waardoor ook de regendruppels hem een beetje dwarszaten. Uiteindelijk kwam Pérez niet verder dan een 1:47,3, waarmee hij bijna twee seconden langzamer was dan Verstappen.

Norris en Stroll imponeren

Waar de tijden van de Mercedes-coureur teleurstelde, waren het twee coureurs met Mercedes-motoren die indruk wisten te maken. Lando Norris wist op softs immers de derde tijd neer te zetten, waarmee hij een seconde achterstand had op Verstappen. Lance Stroll stond direct achter de jonge Brit. De coureur van Aston Martin wist een fractie sneller te gaan dan Sainz en pakte daarmee P4.

Opnieuw regen op Spa-Francorchamps

Tegen het einde van de tweede sessie begon het weer met regenen op het circuit van Spa-Francorchamps. Meerdere coureurs kenden daardoor enkele hachelijke momenten. Zo schoten Norris, Mick Schumacher en Kevin Magnussen meermaals rechtdoor bij bocht 5. Hamilton kende het spannendste moment toen de achterkant van zijn auto uitstapte in Raidillon. De Mercedes-rijder wist zijn bolide onder controle te houden en wist een crash te voorkomen.

Pak bijna twee keer je inzet terug als Verstappen de GP van België wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Uitslag VT2 België

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws