Red Bull rekent op strategisch steekspel in Qatar na gebrek aan longruns Formule 1
Formule 1

Red Bull rekent op strategisch steekspel in Qatar na gebrek aan longruns

Red Bull rekent op strategisch steekspel in Qatar na gebrek aan longruns

Christian Horner verwacht een strategisch steekspel in Qatar. Op Losail International Circuit lijken de inhaalopties zeer beperkt, terwijl ook de bandenslijtage er enorm hoog zal liggen, met name bij de voorbanden. De Red Bull Racing-teambaas verwacht dus dat er op strategisch gebied wel degelijk wat mogelijk is. Dat belooft wat voor de oplettende kijker thuis, die met name op dat gebied getrakteerd zal worden.

'Jullie gaan een mooie Grand Prix tegemoet, zeker in die eerste vijfhonderd meter. Daarna wordt het kijken of de strategieën zich uitbetalen', zo opent de Brit in gesprek met Sky Sports F1 tegen het trio dat hem vragen stelt. Wel geeft hij dit aan voordat hij wist dat Max Verstappen op de dag van de race bij de stewards geroepen is vanwege het negeren van een gele vlag in Q3. De Nederlander zou dus nog een gridstraf te wachten kunnen staan.

Horner: Strategie gaat een rol spelen in Qatar

Doorgaans vergaren de teams op de vrijdag en zaterdag data over de pace op de medium en harde band om te bepalen hoe hoog de slijtage ligt. Op het onbekende Qatarese circuit is dat bij Red Bull, maar ook bij titelconcurrent Mercedes, niet echt gelukt, geeft Horner vrij: 'De longruns waren niet echt lang gisteren (vrijdag, red.). Iedereen was gericht op het afstellen van de auto en het leren kennen van het circuit. Mercedes en wijzelf hebben niet echt longruns kunnen doen.'

'Wat je wel kan zien is dat de Pirelli-banden hier meer energie te verwerken hebben dan op welk circuit dan ook. Ze staan continu onder druk, gedurende de hele ronde. De slijtage zal dus heel erg hoog liggen, met name bij de voorbanden. Het gaat interessant worden om te zien hoe de diverse auto's zich gedragen over een hele race', concludeert hij. Op strategisch gebied zouden enkele teams dus nog wat uit de hoge hoed kunnen toveren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws