Verstappen en Hamilton zagen geen blauwe vlaggen in 2021, Mazepin in totaal 228 Formule 1
Formule 1

Verstappen en Hamilton zagen geen blauwe vlaggen in 2021, Mazepin in totaal 228

Verstappen en Hamilton zagen geen blauwe vlaggen in 2021, Mazepin in totaal 228

Nikita Mazepin kreeg in het afgelopen seizoen de meeste blauwe vlaggen te zien. De Haas-coureur kwam in 2021 ook niet verder dan een veertiende plaats, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Verder reed Mazepin vooral achteraan en kreeg hij dus volop blauwe vlaggen te zien. Voor Max Verstappen en Lewis Hamilton is dat heel anders, want zij kregen allebei nul keer een blauwe vlag te zien.

Verder valt op dat Valtteri Bottas iets vaker een blauwe vlag heeft gekregen dan Sergio Pérez. Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclerc en Pierre Gasly zagen allen tien of minder keer een blauwe vlag verschijnen. In totaal kregen de Haas-coureurs 394 blauwe vlaggen te zien, daarin staan ze veruit bovenaan van de gehele grid. Williams volgt namelijk pas op 169 blauwe vlaggen voor George Russell en Nicholas Latifi.

Mazepin zit coureurs flink in de weg

Tijdens de Grand Prix van Portugal werd Mazepin nog bestraft voor het ophouden van Sergio Pérez en in de Grand Prix van Turkije zat hij Lewis Hamilton in de weg, terwijl de Rus in beide races blauwe vlaggen te zien kreeg. 'Ik had in Imola voor het eerst in mijn leven te maken met die blauwe vlaggen', begon Mazepin zijn uitleg bij RaceFans.net. 'Voorheen had ik nooit op consistente basis een blauwe vlag.'

Voor Mazepin is het te hopen dat hij volgend seizoen een stuk minder blauwe vlaggen te zien krijgt. Als dat wel het geval is, dan zal hij in ieder geval moeten oppassen. 'Het is een kwestie van leren, net als autorijden. En het heeft me zo'n vijf, zeven jaar gekost om goed te leren rijden en het gaat me, hopelijk, nog maar een paar raceweekenden kosten om blauwe vlaggen te leren.' Aankomend seizoen krijgt Mazepin een nieuwe poging bij Haas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws