Szafnauer blij met Vettel ondanks pover jaar Aston Martin: 'We leren van hem' Formule 1
Formule 1

Szafnauer blij met Vettel ondanks pover jaar Aston Martin: 'We leren van hem'

Szafnauer blij met Vettel ondanks pover jaar Aston Martin: 'We leren van hem'

Aston Martin heeft een pover seizoen achter de rug. Teambaas Otmar Szafnauer is dan ook ontevreden over de behaalde resultaten gedurende het jaar. Desalniettemin heeft de Amerikaan lovende woorden over voor de nieuwste aanwinst van het team. Sebastian Vettel kwam dit seizoen over van Ferrari en heeft zijn stempel weten te drukken binnen het team.

Szafnauer had voor de overstap van de Duitse coureur al gehoord over de kwaliteiten van Vettel. De teambaas is blij dat de viervoudig wereldkampioen gekozen heeft voor Aston Martin. 'Ik ben tevreden dat ik alle woorden van eerdere collega's van Sebastian heb kunnen bevestigen', begint Szafnauer bij Motorsport-total. 'Sebastian is een geweldige gozer en een keiharde werker. Iedereen binnen het team houdt van hem en dat zegt een hoop.'

De coureur heeft de afgelopen twee jaar geen geweldige seizoenen gekend. Toch is Szafnauer overtuigd van de klasse van de 34-jarige Duitser. 'Hij wil telkens proberen sneller te gaan, zelfs gedurende een race. Tijdens een sessie blijft hij continu leren, waardoor hij elke ronde weer tijd weet te vinden. Dat maakt hem een geweldige coureur. We leren daarom ook veel van hem. We hebben al verschillende dingen binnen het team veranderd dankzij Sebastian.'

De indrukwekkende prestatie van Vettel

Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Vettel te maken met een bolide die geen potten kan breken. Toch wist de Duitser dit seizoen al tweemaal op het podium te staan. 'In Budapest reed hij fantastisch. De hele race oefende Sebastian druk uit op Esteban Ocon, maar we hadden simpelweg niet het grote voordeel dat nodig was. Op de Hungaroring kan je immers lastig inhalen', aldus Szafnauer. De tweede plek werd Vettel die race overigens afgenomen. Na de race zat er niet voldoende brandstof in de tank in zijn Aston Martin-auto, waardoor Vettel werd gediskwalificeerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws