Ricciardo met opgeheven hoofd naar Shanghai: 'Het is een goed circuit voor mij' Formule 1
Formule 1

Ricciardo met opgeheven hoofd naar Shanghai: 'Het is een goed circuit voor mij'

Ricciardo met opgeheven hoofd naar Shanghai: 'Het is een goed circuit voor mij'

Het 2024-seizoen gaat tot nu toe niet van een leien dakje voor de goedlachse Visa Cash App RB-coureur Daniel Ricciardo. De Australiër is constant langzamer dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda en heeft dit seizoen nog geen enkel punt binnengehaald. De toekomst van de 34-jarige is al langer onderwerp van gesprek. Ricciardo zelf lijkt zich tot nog toe niet druk te maken, melden internationale media.

Kijkend naar zijn vorige races in Shanghai, moet geconstateerd worden dat het een circuit is waarop de Australiër goede prestaties heeft weten neer te zetten. In alle Chinese Grands Prix die Ricciardo heeft gereden is hij in de punten geëindigd en dat maakt hem zelfverzekerd voor het aankomende raceweekend.

Chinese Grand Prix

Van de acht raceoverwinningen die de in Perth geboren coureur op zijn naam heeft staan, heeft hij er één in Shanghai behaald. In 2018 ging Ricciardo als eerste over de finishlijn op het Shanghai International Circuit. Toch is het maar de vraag of de RB-coureur dit weekend wel in de punten zal eindigen. Het nieuwe chassis waar Ricciardo om had gevraagd zal hij in China tot zijn beschikking hebben, maar volgens zijn team zal het niet voor een enorm verschil zorgen.

De Chinese Grand Prix zal ook als toneel dienen voor de eerste sprintrace van het seizoen. De sprintrace vormt mogelijk een extra uitdaging voor de Australiër aangezien het Chinese circuit vijf jaar lang buiten gebruik is geweest en er niet eerder met de huidige generatie auto's op is gereden. De laatste Formule 1-race in China werd in 2019 georganiseerd en heeft sinds de uitbraak van het coronavirus niet eerder terug kunnen keren.

Zelfverzekerd richting China

Eerder liet Ricciardo weten dat de onstuimige start van zijn seizoen niet enorm veel impact op hem heeft. Tijdens de vorige race op het circuit van Suzuka in Japan crashte Ricciardo al in de eerste ronde met de Williams bolide van Alexander Albon. De crash zorgde voor veel vraagtekens rondom zijn toekomst in de sport en volgens de geruchten zou Ricciardo nog maar een paar kansen krijgen om zich te bewijzen bij het dochterteam van Red Bull Racing.

Ricciardo vertrouwt erop dat hij in Shanghai wel een goed resultaat kan neerzetten. 'Ik verheug mij er erg op om terug te keren naar het circuit. Ik heb er zonder meer goede herinneringen aan, zelfs van de laatste keer tijdens mijn tijd bij Renault. Het was daar dat ik het idee kreeg dat mijn tijd bij Renault een goede wending kreeg', vertelt hij. 'Dus het is altijd een goed circuit geweest voor mij. Dat maakt mij enthousiast om terug te gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws