Webber heeft dit lang niet gezien: 'Verstappen zwaaide terwijl hij concurrenten voorbij vloog' Formule 1
Formule 1

Webber heeft dit lang niet gezien: 'Verstappen zwaaide terwijl hij concurrenten voorbij vloog'

Webber heeft dit lang niet gezien: 'Verstappen zwaaide terwijl hij concurrenten voorbij vloog'

Mark Webber blikt terug op het afgelopen seizoen en zag een enorm sterke Max Verstappen. De coureur van Red Bull Racing was in 2022 volgens de oud-Formule 1-coureur niet te stoppen en De Nederlander wist dan ook de slechtere Mercedes en de Ferrari, die op zondagen niet wist te presteren, te snel af te zijn.

Na acht jaar een dominante Mercedes te hebben gezien, was dat afgelopen seizoen anders. 'De reglementswijzigingen veroorzaakten verandering, waardoor we zagen dat Mercedes haar doel niet kon bereiken', trapt Webber af bij KTM Summer Grill. 'Dat begon al aan het begin van het seizoen, waardoor er voor Red Bull een betere mogelijkheid kwam om de controle over te nemen', voegt de Australiër eraan toe.

Met name vanaf het moment dat de Oostenrijkse renstal de betrouwbaarheidsproblemen had verholpen, ging de RB18 volgens Webber als een speer. 'En toen Max wist wat hij moest doen met de karakteristieken van de auto, kon al helemaal niemand hem en het team nog stoppen', vervolgt de 46-jarige. Met name na Verstappens race in België, was de voormalig Formule 1-coureur onder de indruk. 'Zoiets heb ik heb al heel lang niet gezien. Max verscheen in de achteruitkijkspiegels van concurrenten en zwaaide letterlijk terwijl hij ze allemaal voorbij vloog. Hij was daar dus echt on fire!'

Webber: 'Je kan niet zomaar een race pauzeren'

Toch was Verstappen, zeker aan het begin van het seizoen, niet de enige sterke man. 'Ferrari liet ook geregeld zien dat ze in vorm waren, voornamelijk tijdens de kwalificatie', vertelt Webber. 'Maar met de prestaties op de zondagen konden ze de titel niet winnen. Ze hebben het geprobeerd, maar Max was te sterk', zo voegt de voormalig Red Bull-coureur eraan toe.

Vrijwel het gehele seizoen was iedereen het erover eens: Verstappen rijdt gewoon intens goed. Na de Grand Prix van Brazilië ontstond er echter ophef toen de Nederlander zijn teamgenoot Sergio Pérez niet voorbij wilde laten. Webber snapt de keuze van de tweevoudig wereldkampioen. 'Iedereen neemt beslissingen op dat moment en je kan niet zomaar de race pauzeren. Uiteindelijk werd het intern na de race besproken, want het is niet altijd makkelijk om in discussie te gaan met een coureur die zijn helm op heeft en in de laatste ronden van de race zit', zo eindigt de negenvoudig racewinnaar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws