Verstappen maakte zich niet druk na verlies in Jeddah: 'Ik dacht: het kan nog alle kanten op' Formule 1
Formule 1

Verstappen maakte zich niet druk na verlies in Jeddah: 'Ik dacht: het kan nog alle kanten op'

Verstappen maakte zich niet druk na verlies in Jeddah: 'Ik dacht: het kan nog alle kanten op'

Max Verstappen voelde zich aan het begin van het seizoen nog niet helemaal op zijn gemak in de RB19 en kreeg in die fase flink wat tegenstand van zijn teamgenoot Sergio Pérez. De 26-jarige Nederlander stelt echter dat hij zich nooit zorgen heeft gemaakt en altijd in zichzelf is blijven geloven. Verstappen wijst in de Viaplay-documentaire Lion Unleashed 3 het moment aan dat alles op zijn plek begon te vallen.

De start van 2023 verliep zeker niet vlekkeloos voor Verstappen. Na een overwinning in Bahrein kreeg de Nederlander tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië te maken met een kapotte aandrijfas. De regerend wereldkampioen moest de race daardoor vanaf P15 beginnen. 'Het was lastig om vanaf die positie de race te winnen, maar we eindigden nog altijd als tweede. Ik denk dat ik de schade goed hebben kunnen beperken in dat weekend', blikt Verstappen in de documentaire van Viaplay terug op het tweede weekend van het seizoen.

Teamgenoot Pérez ging er in Jeddah met de overwinning vandoor en de Mexicaan zou het Verstappen in de eerste paar races van het seizoen geregeld behoorlijk lastig maken. Toch maakte Verstappen zich niet druk. 'Ik blijf altijd vrij ontspannen in dat soort situaties. Ik denk dan juist: we zullen wel zien, het kan nog alle kanten op. Je moet lange tijd op je beste niveau presteren. Ik geloof in mezelf en ik denk dat dat ook belangrijk is', aldus Verstappen, die zich ook niks aantrok van de berichten in de media.

'Mensen kunnen van alles schrijven en ze kunnen zeggen wat ze willen, maar de tijd zal het leren', zegt de coureur van Red Bull. 'Er is niets dat je op dat moment kunt doen, je kunt niets forceren. Je moet gewoon presteren en geloven in jezelf. Je moet soms ook geduld hebben en niet te veel op de zaken vooruit lopen.' Dat laatste had Verstappen niet altijd. 'Zelfvertrouwen heb ik altijd gehad, geduld misschien wat minder. Maar als je een auto hebt waarmee je kan winnen, dan pas je je wel aan.'

Bakoe werd veredelde testsessie 

Na de GP in Saoedi-Arabië moest Verstappen ook in Azerbeidzjan zijn meerdere erkennen in Pérez, maar dit was gelijk ook de laatste keer in 2023. In Bakoe realiseerde Verstappen zich tijdens de race dat het moeilijk zou worden om zijn teamgenoot nog te verslaan en dus maakte hij van de gelegenheid gebruik om wat dingen te proberen. 'Ik voelde me nog niet helemaal vertrouwd met alle functies van de wagen. Tijdens de tweede stint probeerde ik wat dingen uit om me meer op mijn gemak te voelen in de auto, want ik had wat moeite met het remmen. Ik vond een aantal goede oplossingen, die me in staat stelden om wat meer uit de auto te halen.'

Verstappen gebruikte het tweede deel van de race in Bakoe dus eigenlijk als een soort test. 'Ik probeerde Pérez te passeren, maar toen werden mijn banden te warm en werd het nog moeilijker om hem voorbij te gaan. Toen dacht ik: ik kan wel gefrustreerd raken over de situatie, maar het is beter om wat nieuwe dingen te proberen met de auto. Er was immers geen druk van achteren. De tweede plaats zou ik altijd behouden en dat was prima. Ik wil ook blijven leren en proberen te groeien als coureur. Dat was een goed voorbeeld daarvan', aldus Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws