Verstappen optimistisch na eerste kennismaking met RB20: 'Eerste gevoel is goed' Formule 1
Formule 1

Verstappen optimistisch na eerste kennismaking met RB20: 'Eerste gevoel is goed'

Verstappen optimistisch na eerste kennismaking met RB20: 'Eerste gevoel is goed'

Max Verstappen heeft zijn eerste meters in de RB20 al achter de rug en de drievoudig wereldkampioen heeft een goede, eerste indruk gekregen van zijn nieuwe strijdwapen. Net als teamgenoot Sergio Pérez voerde de 26-jarige Nederlander vorige week dinsdag een shakedown uit op het circuit van Silverstone en deze heeft dus voor flink wat optimisme gezorgd bij Verstappen.

Vorige week doken er al beelden op van de shakedown, maar maandag gaf Red Bull ook de eerste reacties van zowel Verstappen als Pérez vrij op haar Instagram-pagina. Verstappen laat daarin weten tevreden te zijn met zijn eerste kennismaking met de RB20. 'Ik ben net uit de auto gesprongen na mijn eerste run in de RB20. Het is jammer dat het wat regenachtig was, maar het eerste gevoel is goed', begint de drievoudig wereldkampioen. 'Ik voelde me comfortabel en dat is het belangrijkste. We hebben ook flink wat dingen gecontroleerd. Nu kijk ik er vooral naar uit om in Bahrein weer in te stappen en de auto nog beter te leren kennen.'

Ook Pérez mocht de RB20 afgelopen dinsdag voor het eerst aan de tand voelen. De runner-up van 2023 deelt het optimisme van zijn jongere Red Bull-teamgenoot. 'Ik heb net in de RB20 gereden en het voelt heel goed om weer terug te zijn', begint de 34-jarige Mexicaan. 'Het is wel een beetje koud hier in Silverstone, maar verder was alles goed. Er komen mooie tijden aan, alles voelde heel goed aan', aldus de eerste reactie van Pérez.

Verstappen trapt driedaagse test af voor Red Bull

Beide heren zullen de RB20 deze week uitgebreider testen tijdens de wintertest in Bahrein. Van woensdag tot en met vrijdag wordt er namelijk getest in Bahrein, waar een week later ook alweer de eerste Grand Prix van 2024 plaats zal vinden. Verstappen zal volgens De Telegraaf de eerste testdag van Red Bull voor zijn rekening nemen, terwijl Pérez datzelfde doet op vrijdag. Op donderdag komen beide coureurs een halve dag in actie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws