Vettel blijkt volgens teambaas niet in goede vorm: 'De bolide is te instabiel' Formule 1
Formule 1

Vettel blijkt volgens teambaas niet in goede vorm: 'De bolide is te instabiel'

Vettel blijkt volgens teambaas niet in goede vorm: 'De bolide is te instabiel'

Sebastian Vettel blijkt ver verwijderd van zijn goede vorm. De coureur heeft zichtbaar veel moeite met de Aston Martin AMR21, waarvan de achterkant van de bolide erg instabiel is. Dat is volgens teambaas Otmar Szafnauer dan ook precies waar het mis gaat voor de coureur uit Heppenheim. Het gewenningsproces duurt langer, omdat Vettel gebaat is bij een stabiele achterkant.

'Het gaat vooral om de stabiliteit bij het ingaan van de bocht. Vettel is nu eenmaal dol op bolides die op de weg plakken, zoals bijvoorbeeld de Red Bull met de opgeblazen diffuser van vroeger', legt Otmar Szafnauer uit tegenover Formel1.de. De bolide van Aston Martin doet precies het tegenovergestelde. De bolide is overwegend instabiel, een kwaal die overigens niet alleen bij het Britse team zichtbaar was.

Veel coureurs leken veel last te hebben van de wind op het circuit van Portimão. 'Vooral in de laatste bocht naar het rechte stuk toe. Daar veranderde de wind nogal wat. De coureurs klaagden daar veel dat zij de bocht niet goed konden aansnijden door de veranderende condities in de wind. Die variabiliteit is het grootste probleem voor Vettel. De Aston Martin doet niet steeds hetzelfde', legt Szafnauer uit.

Aston Martin blijft bolide updaten

'Maar als je meer kilometers maakt, kan je het ook beter voorspellen. Zo veel mogelijk tijd in de auto is cruciaal op dit moment', gaat de Roemeen verder. Om Vettel te helpen blijft Aston Martin de bolide van dit seizoen door ontwikkelen. Er moet namelijk meer downforce op de achteras terecht komen, daardoor wordt de bolide stabieler. 'Je zal daarom volgende week nogal wat updates zien en er volgen nog meer in de toekomst. We zitten dit seizoen in ieder geval niet stil', sluit Szafnauer af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws