Vettel niet eens met de keuze voor Las Vegas: 'Ik rijd liever op een traditioneel circuit' Formule 1
Formule 1

Vettel niet eens met de keuze voor Las Vegas: 'Ik rijd liever op een traditioneel circuit'

Vettel niet eens met de keuze voor Las Vegas: 'Ik rijd liever op een traditioneel circuit'

Volgend seizoen staan drie Amerikaanse Grands Prix op het menu. Las Vegas vormde de laatste toevoeging met een gloednieuw stratencircuit. Vele coureurs omarmden het idee om in de gokstad te racen, maar Sebastian Vettel had liever een andere race op de kalender gezien.

'Om eerlijk te zijn ben ik niet zo'n fan van Las Vegas. Naar mijn mening misdragen mensen zich daar te veel en het is me te druk. Het gaat daar gewoon net wat te ver met alles', aldus de Duitser tegenover Fox Sports. Naast zijn bedenkingen over Vegas zelf, heeft Vettel nog een ander argument voor zijn standpunt.

'Ik ben groots voorstander van traditionele circuits, waar al veel geracet wordt. Die banen zijn echt gemaakt om een mooie uitdaging te bieden voor de coureurs en er zijn er te veel die nu niet gebruikt worden voor de Formule 1.' Veel traditionele banen werden de over tijd van de kalender afgehaald door een gebrek aan financiële middelen of fans. Enorm zonde, zo denkt de Heppenheimer.

'Steek het geld in een goede baan'

'Ik zou liever investeren in Bathurst dan in Vegas', aldus de Aston Martin-coureur. De baan die Vettel hier voorstelt ligt in Australië, maar mag echter niet gebruikt worden voor F1-races met de huidige reglementen. Om een race hier mogelijk te maken, zouden flinke aanpassingen moeten worden gedaan. 'Met het geld dat je in races zoals Vegas steekt, kun je net zo goed een ander circuit oppakken dat wel een leuke uitdaging vormt. Bathurst is een monsterlijke baan, ik hoop dat ik daar eens mag rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws