Vettel over crashes in Australië: 'Auto was te lastig voor me' Formule 1
Formule 1

Vettel over crashes in Australië: 'Auto was te lastig voor me'

Vettel over crashes in Australië: 'Auto was te lastig voor me'

Sebastian Vettel zegt bij Formula1.com dat zijn crash in Melbourne het gevolg was van het feit dat hij te snel te veel wilde bij zijn terugkeer in de Formule 1, nadat hij de eerste twee ronden van het seizoen had gemist met Covid-19.

De viervoudig wereldkampioen zat dit weekend weer in de auto nadat hij de openingsrace in Bahrein en de Grand Prix van Saudi-Arabië had gemist. Het was allesbehalve een gelukkige terugkeer voor de Duitser, de coureur had het hele weekend te kampen had met problemen en uitstapjes buiten de baan en liep ook nog eens een paar FIA-boetes op.

Boete van 5000 euro voor scooterrijden

Vettels auto kwam tijdens de eerste training op de baan tot stilstand met een motorprobleem. Zijn rit terug naar de pits op een geleende scooter, op het circuit zelf, leverde hem een boete van 5000 euro op. Het team was niet in staat om de auto op tijd te repareren voor de tweede vrije training en dus reed hij helemaal niet meer tot de laatste training, toen hij crashte.

Zijn monteurs gingen opnieuw aan de slag om zijn AMR22 te repareren en dankzij een rode vlag kon hij nog net aan de kwalificatie deelnemen. De Duitser had slechts tijd voor één run, waardoor hij zich op P17 kwalificeerde en nog een FIA-boete kreeg voor te hard rijden in de pitstraat.

Lees ook

Meer problemen in de race voor Vettel

De racedag betekende het hoogtepunt van een miserabel weekend voor Vettel. Eerst verloor hij de auto en reed hij in de elfde ronde over het grind, waarop hij het team vertelde: 'Sorry daarvoor, het is zo moeilijk om de auto te beoordelen tijdens het remmen', voordat hij in ronde 23 crashte in bocht 4 en de safetycar de baan op kwam.

Na de race legde hij uit hoe lastig de nieuwe Aston Martin te besturen is: 'De auto was vandaag misschien iets te lastig voor me. Ik probeerde iets te hard te pushen en verloor duidelijk de auto', zei de Duister. 'Over het geheel genomen weten we natuurlijk dat de auto moeilijk te besturen is en misschien wilde ik iets te te veel en verloor ik hem dit weekend duidelijk een paar keer.'

De viervoudig wereldkampioen zei dat het missen van de eerste twee ronden niet heeft geholpen en dat het team nog veel werk heeft om de auto te verbeteren: 'Het missen van de eerste twee races heeft niet geholpen. Het was duidelijk de eerste keer voor mij dat ik onder raceomstandigheden reed en er waren veel dingen die ik in de eerste paar ronden oppikte, maar helaas was het een beetje te kort dag voor onze race. We hebben een heleboel dingen die we willen verbeteren maar we hebben de oplossingen nog niet.'

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws