Vettel spreekt zich uit over situatie Oekraïne: 'Ik kan mijn mond niet houden' Formule 1
Formule 1

Vettel spreekt zich uit over situatie Oekraïne: 'Ik kan mijn mond niet houden'

Vettel spreekt zich uit over situatie Oekraïne: 'Ik kan mijn mond niet houden'

De FIA heeft vorige week bekendgemaakt dat de Formule 1 dit seizoen geen race in Rusland zal verrijden. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne. Max Verstappen en Sebastian Vettel gaven tijdens een persconferentie al aan dat het niet juist was geweest als de sport naar Sotsji was gegaan. Vettel vindt het niet erg om als één van de weinigen zich uit te spreken over de situatie in Oekraïne.

Tijdens de persconferentie, voordat de FIA bekend had gemaakt dat de race niet door zou gaan, zei de Aston Martin-coureur dat hij niet naar Rusland zou afreizen. Sommige andere coureurs waren niet zo vocaal als de Duitser, maar hij heeft er geen problemen mee om zich uit te spreken. 'Veel coureurs hebben echt wel een mening over wat er aan de hand is', wordt Vettel geciteerd door Autosport.com. 'Ik ben alleen niet bang om deze ook te delen. Over sommige onderwerpen kan ik me gewoon niet stilhouden.'

Vettel ziet dat andere coureurs zich snel weer konden focussen op hun taken tijdens de testdagen. De coureur vindt het niet erg dat sommige rijders hun mening nog niet hebben gedeeld. 'Het is niet belangrijk dat wij er iets over zeggen. Het gaat erom dat de situatie niet verergert.' De viervoudig wereldkampioen denkt dat alle coureurs dezelfde mening delen. 'Als dat niet zo is dan zal dat mij heel erg verbazen. Maar nu is iedereen gewoon bezig met zichzelf.'

F1 niet meer het belangrijkste voor Vettel

De oorlog in Oekraine brengt alles weer in perspectief voor Vettel. Voor hem is racen niet meer het allerbelangrijkste. 'Het maakt nu allemaal niet meer uit of de auto snel is of goed aanvoelt. Dat komt nu echt op de tweede plek. In de jaren negentig groeiden we op zonder conflicten en zonder oorlog, maar nu hoor je dat mensen aan het lijden zijn. Ze zeggen dat we als sporters ons er niet mee moeten bemoeien. Maar dit is gewoon een heel erg groot probleem en daar kan ik mijn mond niet over houden', aldus Vettel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws