Villeneuve: 'Sainz zal geen boodschap hebben aan wat Ferrari van hem vraagt' Formule 1
Formule 1

Villeneuve: 'Sainz zal geen boodschap hebben aan wat Ferrari van hem vraagt'

Villeneuve: 'Sainz zal geen boodschap hebben aan wat Ferrari van hem vraagt'

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve vraagt zich af of Carlos Sainz zich nog wel als een teamspeler zal opstellen, nu hij weet dat hij in 2025 voor een ander team moet rijden, maar de Spanjaard zelf geeft aan dat hij gewoon in het belang van het team zal acteren. Sainz heeft er dan ook baat bij dat hij zichzelf als een interessante optie voor de andere teams in de markt zet.

Lewis Hamilton kondigde aan het begin van de maand aan dat hij in 2025 zal vertrekken naar Ferrari. Een opvallende actie, aangezien de 39-jarige Brit aan het einde van het 2023-seizoen nog een nieuwe deal bij Mercedes tekende. Het kind van de rekening bij Ferrari wordt Sainz, aangezien teamgenoot Charles Leclerc net een nieuw langdurig contract heeft getekend.

Villeneuve meent dat dit de teamdynamiek in 2024 zal gaan beïnvloeden: 'Sainz heeft er geen enkele interesse in om in dienst van Ferrari te rijden. Hij zal er geen boodschap aan hebben wat ze van hem willen', voorspelt de Canadees bij Crash.net. 'Het enige waar hij nu mee bezig is, is om zichzelf tentoon te stellen. Hij zal goed moeten presteren om voor 2025 een aantrekkelijke optie te zijn bij de andere teams, dus hij zal zich erop richten om Leclerc te verslaan.'

Sainz hoopt met wereldtitel afscheid te nemen

De Ferrari-coureur spreekt de analyse van Villeneuve zelf tegen. 'Ik ben altijd een teamspeler geweest, dat weet iedereen in de Formule 1', zegt de 29-jarige. 'Ik heb me altijd voorbeeldig gedragen. Ik zal Charles natuurlijk helpen als dat van mij gevraagd wordt. Andersom verwacht ik ook dat Leclerc mij helpt als ik voor de wereldtitel vecht', deelt Sainz, die hoopt Ferrari na een succesvol jaar te kunnen verlaten.

Voor Sainz liggen er nu verschillende opties. Zo geldt hij als kandidaat voor Mercedes en Red Bull Racing, en zijn er links met Audi. 'Er komen belangrijke jaren voor mij aan. Net als Ferrari wil ik ook op zoek naar een goede omgeving om mijn carrière een succesvol vervolg te geven. Ik ga de opties rustig op een rijtje zetten, en dan maak ik daarna een keuze, zodat ik blij ben met mijn beslissing. Natuurlijk wil ik voor een competitief team rijden en meer races winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws