Voormalig FIA-president Mosley (81) overleden Formule 1
Formule 1

Voormalig FIA-president Mosley (81) overleden

Voormalig FIA-president Mosley (81) overleden

Voormalig president van de FIA Max Mosley is op 81-jarige leeftijd overleden, zo heeft voormalig Formule 1-directeur Bernie Ecclestone bevestigd. Mosley was van 1993 tot en met 2009 president van de FIA, een periode waarin de Brit vaak gezien werd als een invloedrijk persoon in de motorsportwereld.

In zestien jaar als hoofd van de FIA heeft Mosley veel teweeg gebracht. Zo stond hij aan de basis van veel duurzame ontwikkelingen in de motorsportwereld, waarbij hij tegelijkertijd conservatief bleef aangaan de identiteit en de waarden van verschillende motorsportklassen. Samen met Ecclestone vormde Mosley een invloedrijk blok om veel nieuwe regels te introduceren in de sport.

Als directeur van de FIA was Mosley in zijn diensttijd betrokken bij veel beroemde incidenten en gebeurtenissen in de Formule 1. Zo was de Brit de persoon die de start van de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2005 doordrukte, ondanks dat alle teams met Michelin-banden zich moesten terugtrekken uit het raceweekend. Daarnaast wordt Mosley ook herinnerd om zijn strenge houding in de zaak van het spionageschandaal in 2007, waarbij McLaren informatie stal van Ferrari.

De afgelopen twee jaar is er gewerkt aan een speciale documentaire over het leven en de carrière van Mosley, die op 19 juli 2021 uit zal komen. De trailer hiervan werd onlangs aan het publiek getoond.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws