Voormalig Red Bull-coureur zag data in: 'Pérez remde twintig meter later dan Verstappen' Formule 1
Formule 1

Voormalig Red Bull-coureur zag data in: 'Pérez remde twintig meter later dan Verstappen'

Voormalig Red Bull-coureur zag data in: 'Pérez remde twintig meter later dan Verstappen'

Voormalig Red Bull-coureur David Coulthard beschikt over data van zijn voormalige werkgever, die wijzen op een grote fout van Sergio Pérez in Australië. De Mexicaan kwam veelvuldig in het nieuws in het afgelopen raceweekend, nadat hij op de donderdag zijn werkgever voor zijn komst tot éénmansteam degradeerde, en er vervolgens twee dagen later letterlijk voor zorgde dat Red Bull Racing een éénmansteam werd nadat hij zichzelf al snel uitschakelde. Coulthard wijt de slechte prestaties van Pérez op de zaterdag in Melbourne aan te veel zelfvertrouwen.

In Saoedi-Arabië profiteerde Pérez nog ideaal van technische problemen in de kwalificatie voor Verstappen. De Mexicaan controleerde de race en hield Verstappen in de slotfase knap op afstand. Twee weken na zijn vijfde Grand Prix-overwinning deed de 33-jarige de wenkbrauwen fronsen bij met name Helmut Marko en Christian Horner, door te zeggen dat Red Bull eerder een éénmansteam rondom Verstappen was en dat hij gelijke kansen had afgedwongen.

Die gelijke kansen hielp hij vervolgens zelf om zeep door in de derde vrije training meer tijd naast dan op het asfalt door te brengen, en in zijn eerste kwalificatieronde eindigde hij in de grindbak. De Mexicaan uitte onmiddellijk kritiek op zijn team via de boordradio en herhaalde dit voor de internationale pers. Waar Pérez overtuigd was dat er iets mis was met zijn RB19, ontkende de teamleiding dit herhaardelijk.

Pérez remde véél te laat

Tegenover Channel 4 geeft analist en voormalig Formule 1-coureur David Coulthard aan dat hij denkt dat de Mexicaan toch iets overmoedig was toen hij in Melbourne arriveerde. 'De eerste vrije training ging hij van de baan af, en in de kwalificatie gooit hij alles weg in de eerste ronde', aldus de Schot. 'Ik denk dat hij te veel zelfvertrouwen had, nadat hij in Saoedi(-Arabië, red.) gewonnen had.' Pérez stond na zijn overwinning in de tweede race van het seizoen op slechts één punt achterstand van teamgenoot Max Verstappen.

Coulthard reed zelf van 2005 tot en met 2008 voor Red Bull en bezorgde het team haar eerste podiumplek. Hij gebruikte zijn connecties bij het Oostenrijkse team om navraag te doen: 'Het blijkt dat hij twintig meter later remde in die eerste ronde dan zelfs Max Verstappen. Dat is vrij optimistisch bij het ingaan van bocht drie, en daardoor eindigde hij naast het circuit.' Als het klopt wat Coulthard zegt, dan kan Pérez niet de remmen van zijn RB19 de schuld geven, maar zal hij toch echt de hand in eigen boezem moeten steken, aangezien twintig meter later remmen in de Formule 1 een wereld van verschil oplevert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws