Waarom Russell niet baalt dat hij nog niet heeft mogen testen Formule 1
Formule 1

Waarom Russell niet baalt dat hij nog niet heeft mogen testen

Waarom Russell niet baalt dat hij nog niet heeft mogen testen

George Russell is momenteel de enige coureur van de Formule 1-grid die nog geen testmeters gemaakt heeft. Daar ligt de Brit echter niet wakker van. Volgens hem waren de omstandigheden op het circuit op vrijdag zo slecht dat hij er niet van kan balen dat hij kostbare testtijd in moest leveren aan reservecoureur Roy Nissany.

'Ik denk dat ik gisteren niet veel gemist heb met die zandstorm', laat de Williams-jongeling weten ten overstaan van onder meer Formule1.nl. Bahrain International Circuit werd met name gedurende de tweede testsessie geraakt door een flinke zandstorm, wat het zicht van de coureurs met name beperkte.

Vandaag (zaterdag) is het de beurt aan teamgenoot Nicholas Latifi om plaats te nemen in de FW43B, die aan het einde van het testweekend aan de Mercedes-junior wordt gegeven. Russell kan de laatste meters dus maken voor de seizoenstart, die over twee weken plaatsvindt, tevens in Bahrein.

Driedaagse testperiode dit jaar oké

Ook wordt onder anderen Russell gevraagd wat hij vindt van het feit dat er slechts drie testdagen verreden worden in 2021. 'Wanneer de reglementen bevroren zijn, zoals dit jaar, is het met wat minder testtijd prima te doen', beargumenteert de Williams-coureur.

'Maar de reglementen veranderen volgend jaar zo ingrijpend dat het mij goed lijkt om dan wel in ieder geval zes dagen te testen', voegt hij daaraan toe. De Formule 1-teams moeten voor 2022 een bolide bouwen met een volledig vernieuwd aerodynamisch model. Het zal dan dus wel degelijk van belang zijn om voorafgaand aan het nieuwe seizoen te bepalen in hoeverre men de juiste richting opgegaan is met de ontwikkeling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws