Williams kon de trend niet doorbreken in Barcelona: 'Terug naar de werkelijkheid' Formule 1
Formule 1

Williams kon de trend niet doorbreken in Barcelona: 'Terug naar de werkelijkheid'

Williams kon de trend niet doorbreken in Barcelona: 'Terug naar de werkelijkheid'

Na een goede start van het kampioenschap, waarin Williams wist te verassen, betekende de race in Spanje volgens Alexander Albon weer een terugkeer naar de werkelijkheid. De Britse Thai kijkt uit naar de updates die komen en hoopt dat de toekomstige verbeteringen de Britse renstal terug gaan brengen naar het middenveld.

Voor Albon en teamgenoot Sargeant begon het 2023-seizoen voorspoedig. In Bahrein wist het team een punt te scoren, maar sinds de eerste race van het seizoen lijkt het alleen maar bergafwaarts te gaan. De huidige auto, voortgekomen uit het project van 2022, heeft geen hoge aerodynamische load en presteert over het algemeen goed op snelle circuits met lange rechte stukken, zoals Bahrein, Jeddah en Melbourne. De Grand Prix van Australië was een dieptepunt, aangezien Albon toen in de punten reed voordat hij crashte. Monaco liet ondermeer de mechanische beperkingen van de Williams-bolide zien, terwijl Barcelona vooral de aerodynamische beperkingen benadrukte.

Volgens Albon heeft de terugkeer naar een permanent circuit aangetoond dat Williams nog steeds achter de feiten aan loopt. Wel is de Williams-coureur blij met wat hij zelf heeft laten zien. 'Ik ben tevreden met mezelf. Ik heb het gevoel dat we goed werk hebben geleverd. Dat is waar we staan', zegt Albon bij de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'We hebben enkele races gehad waar de circuits wat meer, laten we zeggen, karakteristiek waren - stratencircuits en unieke circuits. Hier komen, in Barcelona was een echte test en het legde ons een beetje bloot', denkt de Britse Thai. 'Het is geen geheim, we zijn nog steeds de tiende snelste auto. Dit weekend heeft dat bewezen. We hebben updates in het verschiet, hopelijk zo snel mogelijk.'

In Spanje was het voor Williams erg moeilijk 'de trend te doorbreken'

Albon is in ieder geval niet bang om toe te geven hoe het gaat bij Williams. Ook teambaas James Vowles is dat niet, zoals hij uitlegde in een video van de Britse renstal. Daarin gaf hij wat meer tekst en uitleg bij de tekortkomingen van de FW45. Daarom hoopt Albon ook dat de updates snel komen. 'Hopelijk, zodra we verbeterde prestaties kunnen leveren, kunnen we weer strijden in het middenveld, zoals aan het begin van het jaar', stelt de 27-jarige. 'We reden op unieke circuits met kenmerken waar je met vertrouwen en stuurvaardigheid van alles kunt doen', gaat Albon verder.

'Hier (in Spanje, red.), waar elk team miljoenen rondes heeft gereden en elke coureur miljoenen revoluties heeft gemaakt, is het erg moeilijk om de trend te doorbreken en te overtreffen', stelt de Williams-coureur. 'Het is een behoorlijk lastig circuit en de meeste teams hebben hun auto's ontworpen rond deze plek, dus het voelt geoptimaliseerd, en dat is het ook. Als je naar de kwalificatie kijkt en hoe dicht het hele veld bij elkaar ligt, waren we slechts één stap erachter. We hebben wat updates nodig. Maar tot die tijd gaat het er gewoon om dat we de auto optimaliseren die we hebben', sluit Albon af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws