Williams neemt afscheid van engineering director Carter Formule 1
Formule 1

Williams neemt afscheid van engineering director Carter

Williams neemt afscheid van engineering director Carter

Williams heeft afscheid genomen van haar Engineering Director, Adam Carter. De technische man is al sinds 2016 actief voor de renstal, maar in een zoektocht naar vernieuwing is Carter de deur gewezen. Uit de woorden van de Williams-top lijkt dat het team nieuw talent aan gaat trekken om het gat op te vullen.

Bij The Race gaan teambaas Jost Capito en technisch directeur Francois-Xavier Demaison in op het vertrek van de ervaren man. 'We kijken naar onze ingenieursstrategie en benodigdheden voor volgend jaar, en daarna. Daarom hebben we aanpassingen gemaakt aan onze ingenieursstructuur', zo luidt de eerste verklaring van Capito. Wel bedankt hij Carter voor bewezen diensten.

Herstructurering in Williams-top

Demaison, die verantwoordelijk is voor de herstructurering, gaat in zijn verklaring dieper in op de reden achter het vertrek van Carter. Eerder werden ook teambaas Simon Roberts en hoofdontwerper Doug McKiernan de deur gewezen. Op verzoek van Dorilton Capital lijkt hij dus de bezem te halen door de bestaande structuur van de renstal uit Grove.

'Williams is niet met dezelfde snelheid geëvolueerd als de F1 zelf. Het is een enorm complex verhaal geworden en mensen kunnen die complexiteit als verdedigingsmechanisme gebruiken', meldt Demaison. Het plan is om nieuwe ingenieurs aan te trekken, die samen te laten werken met bestaande, ervaren krachten, en zo een groep te ontwikkelen waar Williams jaren op kan teren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws