Kravitz: 'Hamilton moet afrekenen met Russell én een Verstappen met zelfvertrouwen' Formule 1
Formule 1

Kravitz: 'Hamilton moet afrekenen met Russell én een Verstappen met zelfvertrouwen'

Kravitz: 'Hamilton moet afrekenen met Russell én een Verstappen met zelfvertrouwen'

Lewis Hamilton staat een flinke klus te wachten in 2022. Naast Max Verstappen wordt verwacht dat hij ook George Russell van zich af zal moeten slaan in een poging die achtste wereldtitel veilig te stellen. Bij Sky Sports F1 ziet men namelijk dat de motivatie bij Russell hoog ligt, en dat eerste jaar bij Mercedes is voor de jonge, gretige Brit de uitgelezen kans om zich te bewijzen in de koningsklasse.

Anthony Davidson, Karun Chandhok en Ted Kravitz schijnen hun licht op de komst van Russell naar Mercedes. Allereerst krijgt Davidson het woord: 'Het is geweldig om te zien. Hij zit vol energie en dit is zijn moment, niet? Dit is zijn kans om in een auto te stappen waarmee hij voor de titel kan gaan, met Hamilton als maatstaf.' De grootste uitdaging mogelijk voor een jonge coureur.

'Russel wil niets liever dan het één-tegen-één opnemen tegen Hamilton in hetzelfde materiaal', is Davidson dan ook van mening. Wie verwacht dat hij terugdeinst voor de uitdaging die Hamilton voor hem vormt, die hebben het bij het verkeerde eind. Het gaat Russell erom dat hij zich kan bewijzen in de industrie: 'Nu kan hij zien of hij echt goed genoeg is.'

Chandhok weet niet hoe de kaarten geschud zijn bij Mercedes

Er gaat zich een scenario voordoen bij Mercedes, maar Chandhok weet nog niet welk scenario: 'Gaat Hamilton Russell verrassen met zijn kwaliteiten? Of wordt het juist het omgekeerde verhaal?' Kijkend naar de vorm die beide heren gekend hebben in de F1 zou je zeggen dat Russell - sowieso aan het begin van het jaar - moeite zal hebben met de pace van Hamilton, maar ook de Sky-experts weten het niet.

Hamilton krijgt gezelschap van Russell én Verstappen

Russell krijgt een unieke kans, en dat weet hij volgens Kravitz zelf ook. In een Mercedes kan je in principe voor de titel vechten. Voor Russell goed nieuws, maar voor Hamilton betekent het dat hij de concurrentie in de koningsklasse toe ziet nemen. Hij wil het wereldrecord van Michael Schumacher nog verbreken, maar zal in Russell een minder coöperatieve teamgenoot hebben dan hij in de afgelopen jaren had met Valtteri Bottas.

'Dat wordt de uitdaging voor Hamilton', benadrukt Kravitz. 'Hij moet Abu Dhabi naast zich neerleggen, de FIA moet hem verzekeren dat alles eerlijk gaat, en hij moet afrekenen met een kersverse nieuwe teamgenoot én Max Verstappen, wiens zelfvertrouwen na 2021 torenhoog zal liggen.' Ook van de Nederlander is hij in 2022 dus niet af. Het belooft een loodzwaar seizoen te worden voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws