Wolff erg blij met Hamilton en Russell: 'Ze maken zelden fouten' Formule 1
Formule 1

Wolff erg blij met Hamilton en Russell: 'Ze maken zelden fouten'

Wolff erg blij met Hamilton en Russell: 'Ze maken zelden fouten'

Toto Wolff is zeer te spreken over zijn rijders. Volgens de Mercedes-teambaas werken Lewis Hamilton en George Russell uitstekend samen om de bolide van de Duitse renstal telkens te blijven verbeteren. Bovendien is Wolff onder de indruk van Hamilton, aangezien de zevenvoudig wereldkampioen, ondanks het mindere jaar van Mercedes, altijd positief blijft.

Mercedes heeft nog niet de snelheid van Red Bull Racing en Ferrari. Toch scoort de Duitse renstal aan de lopende band podiums. 'Onze coureurs maken eigenlijk maar zelden fouten', wordt Wolff geciteerd door de Italiaanse tak van Motorsport.com. 'Ze persen het meeste uit de auto, ze zijn slim, ze geven nooit op en de betrouwbaarheid is een sterk punt van ons. We doen het best goed, alleen moeten we nog wat meer performance vinden in de kwalificaties.'

Met Hamilton en Russell heeft Mercedes twee coureurs van verschillende generaties. De teambaas merkt dat het goed werkt tussen de twee coureurs, en dat het team daar ook sterker van wordt. 'We hebben een zevenvoudig wereldkampioen en jong talent die op een hele positieve manier samenwerken. Ze sparren tijdens de briefings, ze proberen te begrijpen hoe ze de auto sneller kunnen maken en ze proberen verschillende afstellingen uit. Dat vind ik heel erg mooi om te zien.'

Wolff: 'Situatie van Hamilton nu anders'

Vorig seizoen was Hamilton nog één van de titelkandidaten. Dit jaar is het heel anders voor de 103-voudig racewinnaar, maar de mentaliteit bij de coureur lijkt echter niet veranderd te zijn. 'De situatie waarin Lewis zit is gewoon heel erg anders. Als je strijdt om het wereldkampioenschap, dan moet je je honderd procent daarop focussen. Nu zit hij in een gevecht met zijn auto. Hij probeert het team te motiveren. Hij blijft positief, zelfs als het niet helemaal lekker loopt. Zijn houding is fantastisch', aldus Wolff.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws