Hill: 'Hamilton heeft zich duidelijk ontfermd over Russell' Formule 1
Formule 1

Hill: 'Hamilton heeft zich duidelijk ontfermd over Russell'

Hill: 'Hamilton heeft zich duidelijk ontfermd over Russell'

Damon Hill denkt dat Lewis Hamilton het team goed draagt in 2022. Mercedes kende geen al te beste seizoensstart en liep vanaf de eerste race achter de feiten aan, maar begint langzaamaan Red Bull Racing en Ferrari bij te halen. Hill denkt dat Hamilton in de rol van mentor en leider van het team uitstekend te werk gaat.

'Hamilton is snel en doet wat hij doet. Zijn klasse is duidelijk te zien. Hij voelt races goed aan, en als je hem een competitieve auto geeft, wordt het altijd spannend', stelt Hill, die de zevenvoudig wereldkampioen afgelopen weekend tweede zag worden. Al vier weekenden op rij heeft hij het ereschavot mogen betreden.

Mercedes heeft haar vorm gevonden en dat komt omdat Hamilton het team draagt, terwijl hij zich gelijktijdig bemoeit met hoe zijn nieuwe, jongere teamgenoot het doet. 'Hamilton heeft zich echt gepositioneerd als leider van het team, en heeft zich ook ontfermd over de jonge Russell. Hij daagt Red Bull uit, zij hebben gezegd dat Mercedes ook aan het inlopen is', ziet de enkelvoudig wereldkampioen bij Sky Sports F1.

Mercedes loopt in en Russell presteert

'Qua kwalificatiepace hebben ze nog wel stappen te zetten, maar met de racepace zit het goed', is de Engelsman van mening. Naast Hamilton lijkt ook Russell een prima vorm gevonden te hebben in de W13. 'Ik denk dat Russell het geweldig doet, ook in Frankrijk ging het goed. Ze stonden voor het eerst samen op het podium', observeert Hill.

Hamilton op naar vierhonderd races

Hamilton verreed op Circuit Paul Ricard zijn driehonderdste race. Gaat hij de vierhonderd aantikken? 'Ik denk dat hij fit is en graag wil. Het ligt eraan of hij voelt dat er hoop is en een reden om door te blijven gaan. Als hij voor overwinningen kan strijden, blijft hij', meldt Hill overtuigd.

'Hij wil niet rondrijden op de zesde plek. Hij wil nog een titel binnenslepen en bewijzen dat hij de grootste aller tijden is', zo luidt de voorwaarde die Hill bindt aan een eventuele vijfjarige termijn die Hamilton nodig heeft om tot de vierhonderd races te komen. Hij zou dan ver over de veertig zitten qua leeftijd, maar Hill sluit niet uit dat hij tot dan actief blijft in de koningsklasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws