Wolff geeft verklaring voor Wikipedia-uitspraak: 'Heb ik van Lauda overgenomen' Formule 1
Formule 1

Wolff geeft verklaring voor Wikipedia-uitspraak: 'Heb ik van Lauda overgenomen'

Wolff geeft verklaring voor Wikipedia-uitspraak: 'Heb ik van Lauda overgenomen'

Toto Wolff heeft toegegeven dat zijn Wikipedia-opmerking over het record van Max Verstappen niet 'het intelligentste' was dat hij had kunnen zeggen. Wel is de teambaas van Mercedes nog altijd van mening dat cijfers er niet echt toe doen. Dat is hoe de Oostenrijker erover denkt en die denkwijze heeft hij naar eigen zeggen overgenomen van Niki Lauda.

Verstappen boekte in Italië zijn tiende zege op een rij en nam daarmee het record van meeste opeenvolgende overwinningen over van Sebastian Vettel. In de paddock werden er hoofdzakelijk lovende woorden gesproken over het nieuwste record van de Red Bull Racing-coureur, maar Wolff liet echter een heel ander geluid horen na afloop van de Italiaanse GP. De Oostenrijker zorgde voor flink wat ophef door te stellen dat het record van Verstappen enkel interessant was voor Wikipedia en dat las volgens hem toch niemand. Meerdere kenners, maar ook Verstappen zelf liet zich negatief uit over de houding van Wolff.

'Niet mijn meest intelligente opmerking'

In Singapore blikt de Mercedes-teambaas tijdens de persconferentie op vrijdag nog even terug op zijn uitspraken. 'Als je kijkt naar de opmerkingen in die omstandigheden, dan kan je je afvragen of het de slimste opmerking was die ik kon maken', wordt Wolff geciteerd door Crash.net. 'Maar dat is wel hoe ik erin sta. Dat heb ik overgenomen van Niki (Lauda, red.). Niki gaf zijn prijzen nog weg voor een gratis autowasbeurt. Je vindt niet veel prijzen bij mij thuis, want die aantallen maakten voor ons tweeën niks uit’, neemt Wolff dus weinig van zijn woorden terug.

'De F1 is een meritocratie', gaat Wolff vervolgens verder. 'En ik heb dit jaar vaak gezegd dat alleen de beste het wereldkampioenschap zal winnen en je moet erkennen wat een geweldig werk daar (Red Bull) wordt geleverd. Uiteindelijk zullen ze nog een grote trofee pakken en dat is veel waardevoller. De beste persoon in de beste auto wint het wereldkampioenschap', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws