Wolff: 'Ik ben verantwoordelijk als CEO en wij als team hebben het bij het verkeerde eind' Formule 1
Formule 1

Wolff: 'Ik ben verantwoordelijk als CEO en wij als team hebben het bij het verkeerde eind'

Wolff: 'Ik ben verantwoordelijk als CEO en wij als team hebben het bij het verkeerde eind'

De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, benoemt dat Mercedes zeker weer kan terugkomen. Na acht jaren van dominantie had het Duitse team het in 2022 lastiger met de nieuwe reglementen. Naarmate het jaar vorderde was er echter wel verbetering zichtbaar en Mercedes zal volgens de 51-jarige dan ook weer terug aan de top komen.

Wolff benadrukt dat Mercedes in 2023 zeker weer mee zal strijden. 'Schrijf ons niet af. In dit leven stop je nooit met alles te geven', begint de Oostenrijker tegenover The Times. Afgelopen seizoen sloeg het team de plank mis. 'Het is geen mythe. We hebben een aantal regels verkeerd geïnterpreteerd. We legden te veel nadruk op het zoeken naar prestaties in een auto die op de grond moest rijden, heel laag.'

Echter had het team uiteindelijk veel te kampen met het probleem van het stuiteren op de rechte stukken. 'Je kunt deze wagens niet zo laag laten rijden, omdat de vloer van de auto de grond raakte. Dus moesten we de wagen verhogen, wat de zaken weer veranderde. Het klinkt als een triviale verklaring, maar dit is de realiteit', vervolgt Wolff.

Wolff: 'Ik ben verantwoordelijk als CEO en mede-eigenaar'

Toch was het mindere seizoen wel iets waar Wolff van tevoren rekening mee hield. 'We hebben het geluk gehad om acht constructeurstitels op rij te winnen, wat ongekend is', zo vervolgt de teambaas. 'En dat komt doordat we het personeel hier stimuleren. Als ik me zou gaan bemoeien met technische beslissingen na zo'n zegereeks, zou dat vreemd zijn', benoemt de voormalig coureur.

Wolff houdt zichzelf dan ook verantwoordelijk voor het 2022-seizoen, maar zal zich niet overal mee bemoeien. 'In het stadium van techniek ben ik in de waarnemersmodus. Ik probeer te begeleiden vanuit een menselijk perspectief. Is er iets dat we nodig hebben in extra middelen?', verklaart de teambaas. 'Dat gezegd hebbende, ben ik verantwoordelijk als CEO en mede-eigenaar. En wij als team hebben het bij het verkeerde eind', eindigt Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws