Norris over langzaam rijden: 'Race uit de pits is gevaarlijker' Formule 1
Formule 1

Norris over langzaam rijden: 'Race uit de pits is gevaarlijker'

Norris over langzaam rijden: 'Race uit de pits is gevaarlijker'

Lando Norris zegt dat coureurs die racen om de eindstreep te halen voor de geblokte vlag in de Formule 1-kwalificatie in Azerbeidzjan gevaarlijker zijn dan de overtreding waarvoor hij en Lewis Hamilton werden onderzocht. Norris en Hamilton reden naar verluidt onnodig langzaam, maar ontsnapten beiden aan een straf. Norris hield vol dat het dramatische einde van Q1 in Baku, toen vijftien coureurs uit de pits raceten met 2m30s op de klok, in een poging de geblokte vlag te verslaan en een ronde binnen te halen, een gevaarlijkere situatie was.

De stewards riepen Hamilton en Norris bij zich nadat ze de regels mogelijk hadden overtreden met betrekking tot onnodig langzaam rijden. Hamilton hoopte dat Norris hem zou passeren en voor een sleep zou zorgen, maar de McLaren-coureur, die werd gevolgd door teamgenoot Daniel Ricciardo, weigerde dit.

Voordat hij de stewards zag, zei Hamilton dat hij niets verkeerd had gedaan, en hij de regels had gevolgd, waarbij hij boven de door de FIA ​​voorgeschreven delta-tijd bleef. Bij het geven van hun oordeel waren de stewards het erover eens dat geen van beide coureurs de regels had overtreden.

Norris ermee eens dat Hamilton niks fout deed

Norris was het ermee eens dat Hamilton niets verkeerd had gedaan toen hij hem dwong om te vertragen. 'Het was nodig', zei hij tegen Autosport. 'Hij wilde een slipstream, ik wilde een slipstream. ik wilde hem daarom niet passeren. Dus hij deed niets verkeerd, het is racen. Ricciardo deed het bij mij een paar jaar geleden. Iedereen weet dat het hier wel eens gebeurt.'

Op de vraag of er iets eerlijk is in situaties waarin coureurs een sleep proberen te krijgen, verwees Norris naar de herstart na de rode vlag: 'Ik denk dat het veel erger en gevaarlijker is dat iedereen aan het einde van Q1 de pits uitgaat, en het ieder voor zich is', zei hij. 'Dat is gevaarlijker, omdat mensen eigenlijk bewust risico's nemen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws